طراحی شبکه زنجیره تأمین حلقه بسته چهار سطحی با رویکرد یکپارچه سازی تصمیمات اقتصادی، زیست محیطی و مسئولیت اجتماعی در قبال کارمندان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 17، شماره: 57
  • کد COI اختصاصی: JR_JME-17-57_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال رضائی نور

دانشگاه قم

فهیمه یزدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم

محسن عاقلان

گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم، قم، ایران

چکیده

در دنیای امروزی، پایداری زنجیره تأمین موجب ایجاد قدرت رقابتی شرکت و بهبود عملکرد آن می‌گردد. بدین منظور یک زنجیره تأمین با در نظر گرفتن ابعاد مختلف پایداری که شامل حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی می‌شود، موفقیت پایدار خود را تضمین می‌نماید. از طرفی استخدام و حفظ نیروهایی که قابلیت‌های منحصربه‌فردی دارند و باانگیزه هستند، مؤثرترین عامل بهره‌وری در سازمان است. این پژوهش به توسعه یک مدل برنامه‌ریزی خطی عدد صحیح مختلط برای مکان‌یابی تسهیلات و تعیین جریان محصولات بین رده‌های مختلف و حل مسئله طراحی شبکه زنجیره تأمین حلقه بسته با در نظر گرفتن ابعاد اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی در قبال کارمندان پرداخته است. با توجه به اهمیت یکپارچه‌سازی اهداف در هنگام تصمیم‌گیری، این مدل به ادغام اهداف اقتصادی، زیست‌محیطی و مسئولیت اجتماعی شرکت در قبال کارمندان، پرداخته است. جهت ایفای مسئولیت اجتماعی شرکت و افزایش سطح اجتماعی کارمندان از سه معیار اشتغال محلی، ثبات اشتغال و افزایش فرصت شغلی استفاده نموده‌ایم، همچنین تمام جنبه‌های امکان انتشار گاز CO2 در کل شبکه زنجیره تأمین در نظر گرفته‌شده است. درنهایت مدل ارائه‌شده حل و تجزیه‌وتحلیل عددی به‌منظور بررسی کاربردپذیری مدل انجام‌شده است و رویکرد مدیریتی در قبال این تغییرات پیشنهادشده است. نتایج نشان می‌دهند تغییر چیدمان تسهیلات، بدون در نظر گرفتن تصمیمات زیست‌محیطی یا مسئولیت اجتماعی در قبال کارمندان موجب افزایش چشم‌گیری در انتشار گاز CO2 و کاهش سطح رفاه اجتماعی کارمندان ، نسبت به حالت بهینه (در نظر گرفتن تمام ابعاد اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی) می‌گردد.

کلیدواژه ها

طراحی شبکه زنجیره تأمین حلقه بسته, توسعه پایدار, مسئولیت اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.