باز طراحی شبکه زنجیره تأمین به منظور ایجاد قابلیت ارتجاعی با معرفی استراتژی کاهش ریسک تسهیلات با راه اندازی دو مرحله ای

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 17، شماره: 56
  • کد COI اختصاصی: JR_JME-17-56_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یاوری

گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم، قم، اییران

محسن عاقلان

گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم، قم، ایران

چکیده

یکی از چالش‌های مدیریت زنجیره تأمین، مقاوم‌سازی شبکه زنجیره تأمین در برابر اختلال است. تحقیقات گذشته، ایجاد قابلیت ارتجاعی را در طراحی زنجیره تأمین‌های جدید بررسی کرده‌اند و ایجاد قابلیت ارتجاعی در شبکه‌‌های زنجیره تأمین نامقاوم موجود، مورد بررسی قرار نگرفته است. این مقاله جهت ایجاد قابلیت ارتجاعی در زنجیره‌های تأمین موجود به توسعه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط برای حل مسئله بازطراحی شبکه زنجیره‌تأمین، با هدف مقاوم‌سازی شبکه زنجیره تأمین در برابر اختلال، می‌پردازد. جهت ایجاد قابلیت ارتجاعی در شبکه زنجیره تأمین، دو استراتژی کاهش ریسک موجود در ادبیات با عنوان "ظرفیت مازاد" و "ذخیره اضطراری" و یک استراتژی جدید با عنوان "تسهیلات دو مرحله‌ای" در سناریوهای مختلف اختلال مورد بررسی قرارگرفته است. ایجاد تسهیلات دو مرحله‌ای در دو رده مراکز توزیع و خرده‌فروشان در نظر گرفته شده است. آزمایش‌های عددی به‌منظور بررسی و مقایسه عملکرد شبکه زنجیره تأمین ارتجاعی و غیر ارتجاعی و همچنین ارزیابی استراتژی‌های مختلف کاهش ریسک، انجام شده است. نتایج نشان می‌دهد ایجاد قابلیت ارتجاعی موجب بهبود ‏5/4 ‏و ‏5/5 ‏درصدی در عرضه محصول و سود زنجیره تأمین می‌شود.

کلیدواژه ها

بازطراحی شبکه زنجیره ‌تأمین, اختلال, قابلیت ارتجاعی, استراتژی کاهش ریسک, ‌تسهیلات با راه اندازی دو مرحله ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.