سهم نسبی مهارت مدیریت بر خود در عوامل نگهدارنده شغلی: مطالعه موردی (دبیران تربیت‌بدنی شهرستان‌های استان تهران)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت منابع انسانی در ورزش، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SHM-2-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه خمارباقی

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات

لیلا صباغیان راد

استادیار دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات

علی محمد امیرتاش

دانشیار دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات

دنیا پاداش

مربی مدیریت ورزشی گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی دانشگاه زنجان

چکیده

هدف: پژوهش حاضر باهدف تعیین سهم نسبی مهارت مدیریت بر خود در عوامل نگهدارنده شغلی معلمان تربیت­بدنی شهرستان­های استان تهران انجام­گرفت. روش­شناسی: جامعه آماری این تحقیق شامل 1719 معلم تربیت­بدنی آموزش‌وپرورش شهرستان­های استان تهران بود. از میان آن‌ها طبق جدول مورگان 315 نفر به روش نمونه­گیری تصادفی ـ طبقه­ای برگزیده شدند. ابزار گردآوری داده­ها دو پرسشنامه­ عوامل نگهدارنده ­شغلی اینگلس ­و­ همکاران (1996) و مدیریت بر خود مزو (2005) بود. روایی ­صوری ­و محتوایی پرسشنامه­ها توسط 12 نفر از اساتید خبره مدیریت ورزشی تأیید شد و پایایی به‌وسیله آزمون آلفای کرونباخ به­ترتیب )92/0 =α( و )84/0 =α) حاصل گردید. برای تجزیه‌وتحلیل داده­ها از تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته­ها: ضریب همبستگی چندگانه نشان داد که بین نظارت بر خود، خود­ارزیابی و خودتقویتی با عوامل نگهدارنده­ شغلی رابطه مثبت و معناداری (10/0=p ،501/0=r) وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که 1/25 درصد از واریانس عوامل نگهدارنده شغلی مربوط به مؤلفه­های مدیریت بر خود است و نظارت بر خود در پیش­بینی تغییرات عوامل نگهدارنده شغلی نسبت به متغیرهای دیگر از اهمیت بیشتری برخوردار است (001/0= p ،299/0=β). نتیجه­گیری: با توجه به نتایج تحقیق، به نظر می­رسد توجه و اهتمام به معیارهای مهارت مدیریت بر خود به­عنوان پیش­بین مهم نگهدارنده شغلی در معلمان تربیت بدنی از اهمیت ویژه­ای برخوردار است.

کلیدواژه ها

نظارت بر خود, خود ارزیابی, خود تقویتی, عوامل نگهدارنده‌ شغلی, مهارت مدیریت بر خود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.