بررسی آزمایشگاهی ساختار شعله مشعل حرارتی با استفاده از فتودیود

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس سوخت و احتراق ایران
  • کد COI اختصاصی: CCI08_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پارمیس سادات جزایری

دانشجو- دانشگاه تربیت مدرس

محمد ضابطیان طرقی

استادیار- دانشگاه تربیت مدرس

محمدرضا کرفی

استادیار- دانشگاه تربیت مدرس

منصور قلی نژاد

مشاور صنعتی- شرکت گاز کرج

امیر علی زاده

مشاور صنعتی- شرکت گاز کرج

چکیده

با استفاده از فتوديود و بررسی پيک های فرکانسی به دست آمده از تحليل، محدودهای که شعله سلولی به شعله سطحی تبديل می شود بررسی و محدودهای نسبت هم ارزی تبديل شعله ی سلولی به شعله ی سطحی را در محدوده 0.7 تا 0.74 در توان های مختلف به دست آورديم. پيک فرکانسی در اين محدوده از بيشترين مقدار 9.9823 هرتز تا کمترين مقدار آن، 9.058 هرتز در توان های مختلف کاهش می يابد. با تحليل دما در مقايسه با پيک فرکانسی متوجه شديم که در محدوده ی نسبت هم ارزی 0.7 تا 0.75 که پيک فرکانسی از محدوده ی 9.5 تا 9.9 هرتز به مقدار 8.7 تا 9 هرتز کاهش پيدا می کند. دما رفتار افزاينده دارد و در نسبت هم ارزی 0.75 تا 0.85 دما در محدوده ی 1400-1500 °C، يعنی در بيشترين مقدار خود می باشد. با انجام لبه يابی شعله روند تشکيل سلول ها و تبديل آنها به شعله سطحی را مشاهده کرديم. ارتفاع شعله در ناحيه سلولی و سطحی در محدوده 0.65 تا 0.85 که ارتفاع شعله 3 ميلی متر تا 10 ميلی متر يعنی کمينه خود می باشد و NO و CO را در نسبت هم ارزی های مختلف بررسی و با دما مقايسه شد. در محدوده نسبت هم ارزی 0.77 تا 0.81 در حدود دمای 1500 °C (بيشينه)، مقدار NO در حدود 16 ppm (بيشينه) و مقدار CO در حدود ppm 2 (کمينه) می باشد. يعنی وقتی دما در بيشينه خود می باشد CO کمیته و No بيشنه می شود.

کلیدواژه ها

احتراق، اندازه گیری، آلاینده، آشکارساز نوری، طیفف سنجی تابشی، مشعل سوراخ دار، شعله، تابش حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.