بررسی تجربی چسبندگی شعله به سرمشعل دوپیچشی توربین گاز مدل شریف (SGTMC)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس سوخت و احتراق ایران
  • کد COI اختصاصی: CCI08_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مردانی

استادیار- دانشگاه صنعتی شریف

حسنا باهنر

کارشناسی ارشد- دانشگاه صنعتی شریف

امیر آقابیگی

دانشجوی دکتری- دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

هدف این پژوهش مطالعهی تجربی چسبندگی شعله به سر مشعلدوپیچشی محفظه احتراق توربین گاز مدل شریف می باشد. مشعل موردبررسی در زمره مشعل های پرپیچش بوده و با داشتن ساختارهای بازگشتیجریان، دارای محدوده پایداری وسیعی می باشد. عمده هدف پژوهش فوقمطالعه تجربی چسبندگی شعله به سرمشعل می باشد و برای شناخت دقیق-تر ساختار شعله و تغییرات آن در اثر چسبندگی از مطالعات عددی استفادهشده است. این مطالعات بیانگر آن است که در حالت شعله ایستاده نواحیبازگشتی داخلی و خارجی درون محفظه وجود دارند، اما با نشستن شعله بهسرمشعل ناحیه بازگشتی خارجی از بین رفته و ناحیه بازگشتی داخلیبزرگتر می شود. کانتور میدان نسبت هم ارزی نیز نزدیک شدن سوخت وپخش آن به سمت دیواره را نشان می دهد که می توان آن را نشانی ازچسبندگی شعله به سرمشعل دانست. برای بررسی تجربی رفتار شعله درحالت چسبندگی، در شرایط عملکردی پایا و در دبی سوخت ثابت با افزایشدبی هوا شرایط ورود شعله به حالت نشسته ایجاد شده و خروج از آن باکاهش دبی هوا بدست آمده است. برای شناخت عوامل موثر بر آنپارامترهایی مانند پیش گرمایش هوای ورودی و تغییر نوع انژکتور سوخت ازکانالی به رینگی و همچنین اثر حضور دیواره مطالعه شده است. نتایج آزمونهای تجربی نشان دهنده ی این است که در دبی های پایین سوخت رفتارنشست و برخاست شعله فاقد هیسترزیس است و با پیش گرمایش هوا وافزودن دیواره و تغییر نوع انژکتور هیسترزیس تقویت می شود. با نشستنشعله بر روی سرمشعل نیز نرخ افزایش دمای سرمشعل تا 5 برابر رسیده واین امر نرخ انتقال حرارت به سرمشعل را افزایش داده و می تواند باعثکاهش شدید عمر مشعل شود. آزمون های تجربی نشان دهنده افزایشفرکانس صدای شعله در اثر نشستن تا 36 درصد می باشد.

کلیدواژه ها

تجربی، چسبندگی، مشعل دوپیچشی، هیسترزیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.