تحلیل برخورداری و دسترس پذیری مساجد در منطقه 20 شهرداری تهران
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICIWG06_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 531
نویسندگان
استادیار دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه خوارزمی، تهران
استادیار دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه خوارزمی، تهران
چکیده
مساجد از ارکان کالبدی شهرها محسوب شده و برخورداری شهرها از آنها و توزیع فضایی متناسب آنها در سطح شهر از اهداف مهمی است که در برنامه های توسعه شهری بدان توجه می گردد. مساجد محلی بایستی در فاصله منا سبی از بلوک های مسکونی قرار داشته باشند به نحوی که بتوان به راحتی بدان ها دسترسی پیدا کرد همچنین بایستی نسبت مناسبی از مساحت شهر به این کاربری اختصاص یافته و سرانه بهره مندی از آنها نیز متناسب باشد. هدف این مقاله بررسی وضعیت منطقه 20 شهرداری تهران به لحاظ بهره مندی از مساجد محله ای و دسترس پذیری آنهاست. تحلیل های این تحقیق مشتمل بر دو جزء برخورداری و دسترس پذیری است. در مورد نخست از تحلیل های آماری و شاخص های «نسبت پوشش» و نسرانه مسجد» استفاده شده مورد دوم به کمک ابزارهای Buffering و Euclidean Distance در سیستم اطلاعات جغرافیایی صورت گرفته و بر مبنای آن حوزه های تحت دسترس و فاصله از مساجد تحلیل شده است. یافته ها نشان دادند که به لحاظ شاخص های برخورداری، محدوده مطالعاتی وضعیت ضعیفی در مقایسه با ارقام استاندارد داشته و حتی نسبت به کل شهر تهران که این شاخص ها در آن ضعیف هستتند نیز، پایین تر قرار گرفته است. اما به لحاظ دسترسی جز حدود 13 درصد جمعیت، بقیه در فاصله استاندارد تعیین شده دست کم به یک مسجد دسترسی داشته و حتی در جاهایی ساکنان در این فا صله به 12 مسجد دسترسی دارند. این موضوع به دلیل تعداد زیاد مسجد با مساحت کم است. بنابراین در این محدوده بیش از اینکه احداث مساجد جدید لازم باشد، توسعه مساجد موجود ضرورت داردکلیدواژه ها
برخورداری، دسترس پذیری، مسجد، تهرانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.