بررسی شاخص های آتش سوزی و منطق فازی برای آشکاری سازی تغییرات آتش سوزی جنگل ( منطقه مورد مطالعه: استان کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICIWG06_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید گودینی

دانشجوی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی گرایش مخاطرات محیطی، دانشگاه خوارزمی، تهران

پرویز ضیائیان فیروزآبادی

دانشیار گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه خوارزمی، تهران

چکیده

استفاده از تصاویر به روز ماهواره ای جهت تشخیص و بررسی تغییرات سطح زمین یکی از مهم ترین حوزه های کاربردی سنجش از دور و تحلیل های GIS به شمار میرود. سنجش از دور امکان مناسبی برای آشکار سازی تغییرات است. اساس آشکار سازی تغییرات، مقایسه داده های سنجش از دور و داده های نقشه ای یا مقایسه خود تصاویر سنجش از دور در دو یا چند زمان مختلف است.این مطالعه درصدد بررسی برآورد میزان آتش سوز جنگل ها و مراتع با استفاده از داده ها و تکنیک های سنجش از دور است از آنجا که عوامل متعددی در وقوع حریق نقش دارند، مکان و حجم وقوع آتش سوزی امری دشوار است. استان کرمانشاه در دامنه سلسله جبال زاگرس با بهره مندی از حدود 500 هزار هکتار عرصه جنگلی، هرساله شاهد آتش سوزی های متعددی (در سطوح و موقعیت های مختلف)در پهنه عرصه های طبیعی و جنگلی خود می باشد. گستردگی و توزیع آتش سوزی ها، کوهستانی و صعب العبور بودن غالب مناطق جنگلی زاگرس دستیابی به اطلاعات کمی قابل اعتماد در مورد اندازه قطعات سوخته شده، سطح خسارت و همچنین ارائه آمار و اطلاعات منطبق بر واقعیت را با مشکل مواجه کرده است . در این مطالعه با استفاده از داده های سنجنده TM ماهواره لندست تصاویر قبل و بعد از آتش سوزی دریافت و بعد از مراحل پیش پردازش از سه شاخص NDVI ، NBR ، BAI و روش PCA و منطق فازی برای نمایش و اندازه گیری و تعیین حد آستانه مساحت جنگل سوخته استفاده شده است

کلیدواژه ها

کرمانشاه، آتش سوزی، لندست TM ، PCA ، منطق فازی، حد آستانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.