ارزیابی شهر چغادک از منظر ملاحظات برنامه ریزی پدافند غیرعامل شهری
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICIWG06_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 630
نویسندگان
استادیار جغرافیا، دانشگاه پیام نور، ایران
استادیار جغرافیا، دانشگاه پیام نور، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور، بوشهر، ایران
چکیده
لزوم آمادگی شهر ها در مواجهه با حوادث انسانی (جنگ، شورش و...) و طبیعی(سیل، زلزله و...) بر هیچ کس پوشیده نیست. در این پژوهش شهر چغادک به عنوان شهری مرزی و نزدیک به منطقه ژئوپلیتیک خلیج فارس و استقرار یافته بر روی جلگه ای با شیب کم و فاقد عوارض توپوگرافی، از نظر اصول و الزامات پدافند غیرعامل با استفاده از روش پرسشنامه ای دلفی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاصل از پژوهش با استفاده از آزمون T تک نمونه ای نشان می دهد به طور کلی شهر از نظر رعایت اصول و الزامات پدافند غیرعامل با وضع استاندارد و مطلوب فاصله دارد. همچنین پنج مولفه مکان یابی، قابلیت دید و دسترسی برای دشمن، وضعیت نیروهای امدادی و پناهگاه ها، وضعیت ساختار و بافت شهر و سیل خیزی در رابطه با شهر چغادک با استفاده از آزمون T تک نمونه ای مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان می دهد به غیر از عنصر مکانیابی، در سایر مولفه ها شهر با وضع مطلوب فاصله دارد.همچنین از آزمون تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر و نیز آزمون بونفرونی برای مشخص نمودن اثربخش ترین عنصر در وضعیت موجود شهر از نظر اصول و الزامات پدافند غیرعامل و آزمون فریدمن برای اولویت بندی عناصر استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون ها نشان می دهد بین مولفه های مورد مطالعه، شهر از نظر سیل خیزی در بدترین وضعیت و در زمینه مکان یابی مطلوب ترین وضعیت را دارا می باشد.کلیدواژه ها
برنامه ریزی پدافند غیرعامل، مدیریت بحران شهری، شهر چغادکمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.