تبیین اثرات گردشگری در توسعه پایدار شهری از دیدگاه اسلام
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICIWG06_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 443
نویسندگان
دانشیارگروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی تهران، ایران
دانشجوی دکترای جغرافی برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی تهران، ایران
دانشجوی دکترای جغرافی برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی تهران، ایران
چکیده
با شروع انقلاب صنعتی و گسترش شهرنشینی انگیزه مسافرت و تفریح برای تأمین احتیاجات روحی انسان به امری ضروری مبدل گردید، این مهم دردهه های اخیر پدیده جهانی را به وجود آورد که اصطلاح صنعت گردشگری را بر آن نهادهاند. بر پایه وجود ارتباط دو طرفه توسعه پایدار و گردشگری پایدار، برای آن که گردشگری بتواند به توسعه پایدار شهر کمک کند، باید اثرات آن در شهر شناسایی شده و مورد توجه خاص قرار گرفته شود. این مقاله به اهمیت اثرات گردشگری در توسعه پایدار از دیدگاه اسلام می پردازد. این تحقیق به لحاظ «ماهیت» پژوهش، از گونه ی تحقیقات کیفی میباشد که روش گردآوری آن با استفاده از مطالعه کتابخانه ای و روش تحلیل داده ها با استفاده از استدلال منطقی به بررسی و استخراج مفاهیم و اصول تأثیرگذار بر توسعه گردشگری در شهرهای اسلامی پرداخته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که گردشگری و سیر و سیاحت از نگاه اسلام، نه تنها محدود نگشته است بلکه ترک آن نیز مورد نکوهش و سرزنش قرار گرفته است. بطوریکه بیش از 13 آیه از قرآنمستقیماً به اهمیت سیر و سیاحت به منظور عبرت از گذشتگان پرداخته و نیز روایات متعددی که بر اهمیت آن به منظور بهره گیری اقتصادی، اخلاقی و فرهنگی و نیز سلامت و تندرستی انسانها پرداخته است.کلیدواژه ها
صنعت گردشگری، گردشگری شهری، توسعه پایدار، دیدگاه اسلاممقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.