کاربرد شاخص های شهرسالم در ارزیابی کاربری زمین شهر هشتگرد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICIWG06_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه ساسانپور

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه خوارزمی تهران

بتول اکبری

دانشجو کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری گرایش محیط زیست شهری دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

در پی تحقق توسعه پایدار لازم است در اثر افزایش جمعیت و توسعه شهرها، توجه به سلامت و بهداشت جمعیت و شهر به عنوان مکانی رای زیست انسان ها بیشتر شود چرا که ضروری است محیط زندگی انسان ها و در رأس آن شهر به عنوان بارزترین تجلی گاه فعالیت های فضایی انسان در وضعیت مناسبی به لحاظ بهداشت و سلامت باشد تا کیفیت زندگی انسان ها بهبود بیابد و زیست مناسبی داشته باشند. همچنین با توجه به تسلط و تسری فرهنگ اسلامی پس از انقلاب اسلامی در جامعهی ایران ایجاد محیط مناسب و سلامت برای جامعه و زندگی اجتماعی افراد ضروری است. شهر سالم از جمله روش و راهکارهایی است که امکان بررسی و تحقق شرایط اصلی و ضروری را برای تجربه ی زندگی سالم و مناسب برای انسان ها فراهم می کند. پژوهش حاضر با روش اسنادی و استفاده از نرم افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی ( GIS ) به تحلیل کاربری زمین شهر هشتگرد پرداخته است یافته های تحقیق نشان میدهد که بر اساس اصول و معیارهای شهر سالم شاخص های حیات بخشی پایدار، دسترسی، پویایی، هویت، احساس تعلق به مکان به عنوان تعدادی از شرایط شهر سالم در این شهر محقق شده است؛ همچنین میتوان ایجاد فرصت های شغلی متنوع به منظور تقویت پایه های اقتصادی و رفاهی شهر و ساماندهی و مدیریت فضاهای بایر و خالی به منظور ایجاد فضاهای کاری و تفریحی جدید و تنظیم و اجرای قوانین سختگیرانه برای مشاغل و صنایع که برای محیط زیست آلودگی و آسیب ایجاد میکنند را به عنوان راهکارهای لازم برای تحقق سایر اصول را در این شهر بیان کرده است

کلیدواژه ها

برنامه ریزی شهری، کاربری زمین شهری، شهر سالم، شهر هشتگرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.