داده کاوی و کاربردهای آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس کسب و کار الکترونیکی در بستر دگردیسی دیجیتال
  • کد COI اختصاصی: DTCONF01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده رمضانی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه الزهرا

فاطمه زهرا ادیب

دانشجوی کارشناسی دانشگاه الزهرا

چکیده

داده ها عموما خام ، دسته بندی و طبقه بندی نشده و فاقد سازماندهی هستند . جهت تبدیل داده ها به اطلاعات باید تغییرات، پردازشها، یا اصلاحاتی روی آنها صورت داده شود . دانش اطلاعات سازمان دهی شده است . یعنی قابل استفاده است. ما از میان انبوه داده ها نمی توان هیچ دانش مفیدی استخراج کرد بنابراین از مفهومی به نام داده کاوی استفاده می کنیم که به معنای استخراج یا کـاوش دانـش از مقـادیر عظیم داده ها است . فلسفه داده کاوی این است که با شناخت درست از گذشته ، آینده را می توان پیش بینی کرد. از دلایل سود آوری داده کاوی می توان به ، داده کاوی منجر به تکرار تصمیمات سودآور اتفاق افتاده درگذشته می شود و داده کاوی منجر به تصمیمات واقع بینانه می شود ، اشاره کرد . داده کاوی کاربردهای فراوانی در زمینه های مختلف دارد. برخی کاربرد ها نظیر مخابرات (که می توان گفت اولین صنعتی است که در این زمینه وارد شده است )کار هایی در ایران صورت گرفته است و اهمیت فراوانی نیز دارند در زمینه های دیگری نیز همچون پزشکی، بورس،اقتصاد (و در کل هر سازمانی که با مشتری سر و کار دارد ) هم کاربرد دارد.الگوریتم هایی هم که در هر یک از حوزه ها استفاده می شود بر اساس نیاز های ما است، پس برای استفاده درست از الگوریتم ها متناسب با نیاز و هدف می بایست انتخاب کنیم.

کلیدواژه ها

داده کاوی ، روش های داده کاوی ، کاربردهای داده کاوی ،مخابرات ، بورس، تحلیل رفتار مشتری، طبقه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.