بررسی و اندازه گیری سلنیوم خون در بیماران و افراد سالم با استفاده از نانو جاذب گرافن
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین کنگره عناصر کمیاب ایران
- کد COI اختصاصی: ICTE06_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1231
نویسندگان
کارشناس ارشد نانو تکنولوژی پزشکی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد علوم پزشکی
استادیاردکتری شیمی تجزیه پژوهشگاه شرکت نفت
دانشیار،دکتری نانوفناوری مدیرگروه نانوفناوری دانشگاه آزاداسلامی واحدعلوم پزشکی
چکیده
سلنیوم عنصری شبه فلز از ماده معدنی کمیاب است دارای خواص درمانی همچون محافظت در برابر بیماری قلبی-عروقی، افزایش سیستم دفاعی بدن، تنظیم عملکرد تیرویید، کاهش التهابات، پیشگیری از سرطان ،کاهش پیری زودرس و کمک به تعادل هورمونها و غیره می باشد. دارای چندین عدد اکسیداسیون است سلنیوم در شرایط آبی (محلول استاندارد آبی)بیشتر به فرم 4 ظرفیتی است و در شرایط بازی به فرم اکسید 6 ظرفیتی موجود است. میزان سلنیوم در بیماریهای مختلف تغییر میکند. در این پژوهش بررسی میزان سلنیوم در افراد با کم کاری تیرویید بررسی کردیم. تیرویید یکی از ارگانهای با بالاترین مقدار سلنیوم است که کمبود همزمان ید و سلنیوم سبب اسیب به تیرویید و سلامتی انسان میشود بهترین روش اندازه گیری سلنیوم در مایعات بیولوژیکی استفاده از دستگاه جذب اتمی گرافیت است که اغلب در مطالعات از آن استفاده شده است. با استفاده از جاذب گرافن و گرافن اکساید به روش میکرواستخراج فاز جامد بر اساس اولتراسونیک در مایعات بیولوژیکی بدن انسان بررسی شد. همچنین پارامترهای موثر بر استخراج از قبیل مقدار جاذب، نوع، غلظت و حجم نمونه، مقدار مایع یونی، زمان چرخش محلول با اولتراسونیک و زمان سانتریفیوژ در استخراج سلنیوم بررسی و بهینه شدند. نتایج حاصل نشان داد که به طور قابل توجهی غلظت سلنیوم درنمونه خون بیماران با کمکاری تیرویید پایین تر بود. در این تحقیق از نانوتکنولوژی پزشکی مبتنی بر روشی کارآمد، ساده و کاربردی برای جذب سلنیوم در نمونه های خون استفاده شد و نتایج حاصل دارای دقت و صحت بالا بودند. نتایج نشان داد که میزان بهینه PHوجرم جاذب 3,5 و 10 میلیگرم می باشد. برای استخراج برگشتی سلنیوم از خون ، از نیتریک اسید 200میلی لیتر 0,5 مولار استفاده شد و بهترین زمان برای سانتریفیوژ کردن نمونه ها 4 دقیقه بدست آمد.کلیدواژه ها
سلنیوم، بیماران هایپوتیروئیدیسم، جاذب گرافن، میکرو استخراج فاز جامدمقالات مرتبط جدید
- چالش های برخی گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد
- Evaluation of Candida auris Colonization using Clinical Skin Swabs: A Single-Center Study in Isfahan, Iran
- Support and Practice of Smoke-Free Eating Places in Sarawak, Malaysia: A Structural Path Analysis
- Rate and Causes of Claim Denials in Iranian Hospitals: A Systematic Review and Meta-analysis
- The Effect of Impulsivity on Addition and Addictive Tendencies: A Meta-analysis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.