بررسی شیوه های نظارت بر روند تولید و عرضه فرش دستباف در دوران قاجار (همزمان با اهمیت یافتن بعد تجاری این محصول)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی هنر، فرهنگ، تاریخ و تولید فرش دستباف ایران و جهان
  • کد COI اختصاصی: IAUNCARPET01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجیدرضا مقنی پور

عضو هیات علمی گروه فرش و صنایع دستی جهاد دانشگاهی استان یزد

محسن برزگری

عضو هیات علمی گروه فرش و صنایع دستی جهاد دانشگاهی استان یزد

چکیده

یکی از مهمترین ویژگی های دوره زمانی قاجار،که سابقه ای از آن در دوره های پیشین وجود نداشت،رویارویی بی واسطه ایران با فرهنگ و تمدن مغرب زمین بود.از معدود نتایج مثبت این رویارویی می توان به شناخته شدن هرچه بیشتر فرهنگ و هنر ایران در صحنه های بین المللی اشاره داشت و در این میان یکی از بارزترین جلوه های فرهنگ و هنر ایرانی،فرش دستبافت بود که علاوه بر اهمیت یافتن جنبه های زیبایی شناختی و کاربردی آن،جنبه های تجارتی ان نیز اهمیتی روز افزون یافت که متعاقب آن تغییرات عمده ای در سازمان دهی سنتی و شیوه های مدیریتی هند صنعت فرش دستبافت کشور بوقوع پیوست.در این پژوهش ضمن مرور عوامل و ویژگی های خاص سیاسی،اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی دوران قاجار،شیوه های حمایتی و نظارتی متاثر از این عوامل را به منظور تولید فرش دستبافت،شناسایی می کنیم.

کلیدواژه ها

قاجار، فرش دستباف، مدیریت تولید، سیاستهای حمایتی، سیاستهای نظارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.