نقش امید در بهبودی بیماریهای فراگیر (با تاکید بر بیماری کرونا (کوید 19) در ایران)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات آموزشی نما، دوره: 16، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NAMA-16-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان محمدی مهر

PhD of Curriculum Studies, Associated Professor, Department of Laboratory Sciences, Faculty of Paramedical Sciences, Aja University of Medical Sceinces. Tehran, Iran. Email: M.mohammadimehr@ajaums.ac.ir

مهدیه خسروی

M. A in Curriculum Development, District Education ۲, ghazvin, Iran. Email: mahdiehmaleka۱۳۹۶@gmail.com.

مراد شاهمرادی

Master of General Psychology Department of Education, PNU, Abdanan, Ilam, Iran. Email: moradshahmoradi@ymail.com

سعید شیخی

M. A in Curriculum Development, District Education ۱۵, Tehran, Iran. Email: saeedsheikhi۲۰۰۰@yahoo.com

چکیده

مقدمه: بیماری کرونا (کوید 19)  یک بیماری ناشناخته است و علم پزشکی تا کنون نتوانسته است راه درمان مناسبی پیدا کند. ابهامات و میزان بالای سرایت این بیماری و مرگ ومیر آن در دنیا سبب ترس در مردم شده است. هدف این تحقیق بررسی نقش امید در بهبودی بیماری‌های فراگیر با تاکید بر بیماری کرونا (کوید 19)  در ایران می‌باشد. روش‌ها: این جستار یک مرور روایتی است. اسناد و مدارک آن از طریق مراجعه به کتابخانه و همچنین سایت‌های علمی و پژوهش‌های انجام شده در این زمینه گردآوری شده است. یافته‌ها: یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد که امید نقش مهمی در بهبودی بیماری‌های فراگیر دارد هر چقدر امید بیماران در سطح بالایی باشد، مشکلات ناشی از بیماری و درمان را بهتر تحمل می‌کنند. امید در بیماران باعث افزایش سطح خودمراقبتی، ایجاد تعادل عاطفی، خلق مثبت، سلامت ذهنی، پاسخ مثبت به مداخلات پزشکی می‌گردد. بحث و نتیجه‌گیری: از آنجا که بیماری کرونا (کوید 19)  ناشناخته می‌باشد و فعلا راه درمانی برای آن وجود ندارد لذا با توجه به نتایج مطالعه حاضر، عوامل روانشناختی مانند امید به بیمار کمک می‌کند ﺗﺎ ﺑﺮ این موقعیت اﺳﺘﺮس‌زا ﻏﻠﺒﻪ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. برخورداری از تفکر امیدوارانه باعث افزایش افکار مثبت و هدفمند در زندگی می‌شود که بر کیفیت زندگی در ابعاد مختلف ثاثیرگذار می‌باشد.

کلیدواژه ها

Hope, Disease, Coronavirus, COVID 19, امید, کرونا, کوید 19, بیماری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.