تشخیص بیومارکرهای miRNA با استفاده از نانوذرات طلا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 6، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-6-22_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا مختاری

Department of Chemical Engineering, Science and Research branch, Islamic Azad University, Tehran

مهدی ارجمند

Department of Chemical Engineering, Science and Research branch, Islamic Azad University, Tehran

مهدی رهایی جهرمی

Department of Life Sciences, Faculty of New Science and Technology, University of Tehran, Tehran

علیرضا نیک فرجام

Department of Systems Engineering and Mechatronics, Faculty of New Science and Technology, University of Tehran, Tehran

چکیده

سابقه و هدف:کشف اخیر راجع به اینکه "بیان miRNA  غالبا در سرطان دچار تغییر می‌شود" و از آنجایی که امروزه سرطان دومین عامل مرگ و میر انسان­ها در جوامع بشری است، مسیر جدیدی از تحقیقات را باز نموده است. در چندین سال گذشته، از رویکرد بسیار متفاوتی نسبت به توسعه انواع روش ­های مختلف تشخیص بیومارکرهای miRNA استفاده شده است. به طوری که در طول دهه گذشته پیشرفت‌های زیادی در استفاده از روش‌های نانو جهت تشخیص مولکولی حاصل شده است. مواد و روش­ ها:برای تهیه نانوذره­ های طلا، نسبت مشخصی از سدیم سیترات و HAuCl43H2O با یکدیگر ترکیب نموده. میانگین قطر نانوذره ­های طلا با استفاده از دستگاه زتا­سایزر محاسبه شد. سپس نسبت­ های مشخصی اولیگونوکلئوتید به نانوذرات اضافه نموده و نانوپروب ساخته شده در معرض توالی هدف قرار گرفت و نواسانات پلاسمون سطحی با استفاده از دستگاه طیف سنج مرئی-فرابنفش بررسی گردید. یافته­ ها:میانگین قطر نانوذرات طلای سنتز شده با کمک دستگاه زتا­سایزر اندازه­ گیری شد که 20 نانومتر به دست آمد. غلظت بهینه اولیگونوکلئوتید برای اتصال به نانوذرات با استفاده از دستگاه طیف سنج مرئی-فرابنفش حدود pM5 به دست آمد. حد تشخیص این روش برای miRNA سنتز شده تک رشته­ ای با طول  mer23، در حدود pM5 می ­باشد. نتیجه ­گیری: این بررسی نشان داد، تهیه نانوذرات طلا با استفاده از روش کاهش سیترات جهت تشخیص بیومارکرهای miRNA با استفاده از خاصیت SPR نانوذرات طلا میسر می­ باشد.

کلیدواژه ها

Cancer, biomarker, miRNA, gold nanoparticles, سرطان, بیومارکر, miRNA, نانوذرات طلا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.