برای دریافت فایل این گزارش ابتدا در پایگاه سیویلیکا عضو شوید. جهت عضویت اینجا را کلیک نمایید
مشخصات نویسندگان گزارش فرایند کاربست قدرت نرم در سیاست خارجی (۱ . جمهوری خلق چین)
چکیده گزارش:
قدرت نرم عمدتا مورد توجه دو دسته از کشورها (بیش از سایران) قرار می گیرد. دسته اول کشورهایی که ایده ها و انگاره های خود را جهان شمول انگاشته و به دنبال گسترش آن در سطح جهان هستند. دسته دوم کشورهایی که آماج هجمه های روانی بوده و تصویری تهدیدآمیز و امنیتی از آنها در جهان ترسیم گشته و این روند هراس افکنی با پیشبرد اهداف و منافع آنها در تعارض است. نکته قابل تامل آنکه چین را می توان در هر دو دسته این کشورها جای داد، کشوری که هم داعیه «پنهان» قدرت جهانی را پی می گیرد و هم به طور تاریخی همواره در معرض امواج «چین هراسانه» بوده است. برایند این وضعیت دوگانه آن است که چینی ها در پی آن برآمده اند تا ضمن ارتقای ابعاد مثبت وجهه بین المللی شان، به تثبیت موقعیت جهانی خود نیز بپردازند. رشد چشم گیر و خیزش ناگهانی اقتصاد چین از یکسو باعث افزایش قدرت ملی آن و ازسوی دیگر باعث تقویت «چین هراسی» و ارائه تصویری تهدیدآمیز از آن، ازسوی قدرت های جهانی شده است. در مقابل، چینی ها برای مقابله با تصویر تهدید و خنثی سازی موج «چین هراسی» سعی نمودند با بهره گیری از «قدرت نرم» چهره ای صلح آمیز و همکاری طلب از کشور خود به جهانیان ارائه کنند. چینی ها با اتکا به قابلیت ها و ظرفیت های کشورشان در حوزه های مختلف به قدرت نرم خود «خصلتی چینی» بخشیده اند. آنها به قوت و غنای سابقه تاریخی و فرهنگی چین به خوبی واقفند، اما در عین حال می دانند که رقیبی سرسخت نیز در این زمینه دارند که آنها را وارد معرکه رقابت قدرت سازی نرم افزاری می کند. این رقیب، داعیه های جهان شمول فرهنگی غرب است که در برابر رویکرد نسبیت گرای چینی از فرهنگ قرار می گیرد. با توجه به این محدودیت ها مقامات چینی به «مزیت نسبی» کشور خود تکیه کرده اند که چیزی جز «قدرت اقتصادی شان» است. علاوه بر این، آنها سعی کرده اند با تئوریزه سازی دکترین « صعود مسالمت آمیز» بر جاذبه های سیاسی خود نزد جهانیان بیفزایند. برمبنای این ظرفیت ها پکن دست به ابزارسازی قدرت نرم نیز زده تا از رهگذر آن در مناطق مختلف به قدرت افکنی نرم افزاری نائل آید. مهمترین انگیزه چین از نرم افزارگرایی در حوزه سیاست خارجی انگیزه های اقتصادی این کشور است. بر همین اساس، سیاست نرم افزاری پکن در مناطق مختلف بازخوردهای متفاوت داشته و نتایج گوناگونی برای آن به بار آورده است. در این گزارش هدف اصلی آن است که قدرت نرم چین در ابعاد مختلف آن اعم از ماهیت، ظرفیت ها
و منابع، ابزارها، چالش ها و محدودیت ها بررسی شده تا از این طریق استراتژی نرم افزاری منطقه ای این کشور در قلمروهای جغرافیایی مختلف در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین مورد ارزیابی قرار گیرد. در همین راستا، با اتکا به رویکرد آینده پژوهی، دورنمای قدرت نرم چین در این مناطق تجزیه و تحلیل می شود.
کلیدواژه ها:
کد گزارش/لینک ثابت به این گزارش
کد یکتای اختصاصی (COI) این گزارش در پایگاه سیویلیکا میباشد و برای لینک دهی به این گزارش می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت گزارش در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1164980/
طرحهای پژوهشی و مطالعاتی کشور
مدیریت اطلاعات پژوهشی
مقالات مرتبط جدید
- نقش و کاربرد اصول و تاکتیک های پدافند غیر عامل درمقابله باتهدیدات نظامی آینده
- نقش کوادکوپترها در اغتشاشات گام دوم انقلاب
- نقش کنترل فازی در سیستم mls برای فرود پهباد (شرایط بد آب و هوایی)
- نقش فرماندهی و کنترل در کاهش تهدیدات در حوزه تاکتیک و عملیات
- نقش تاثیرات دیپلماسی در آینده ی نظامی کشور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری صربستان»
- روندهای جهانی و سناریوهای آینده در گزارش شورای اطلاعات ملی ایالات متحده (خلاصه راهبردی)
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه موافقتنامه سرویس های هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کشور کویت (اعاده شده از شورای نگهبان)
- سیر تطور کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها و مقایسه آن با ساختار پارلمان های دنیا
- بررسی آثار اجرای مقررات جدید سازمان جهانی دریانوردی موسوم به IMO ۲۰۲۰ بر بازارهای جهانی نفت خام و فراورده های نفتی و صنعت پالایش نفت جهان و ایران
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.