اولویت بندی مسائل و موانع پیش روی اقتصاد مقاومتی درشرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت، مالی و اقتصادی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EFMES-1-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود یاور احمدی

دانشجو

محمدرضا عسگری

دانشیار

اعظم سلیمانی

استادیار

چکیده

پژوهش حاضر باهدف اولویت‌بندی مسائل و موانع پیشروی اقتصاد مقاومتی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران انجام گرفت. پژوهش حاضر بر اساس هدف از نوع تحقیق کاربردی است و بر اساس ماهیت توصیفی و از نوع پیمایشی هست. این پژوهش ازلحاظ نوع روش پیمایشی که در آن صورت گرفته‌شده است، یک تحقیق پیمایشی از نوع مقطعی می‌باشد. جامعه آماری مدیران ارشد و خبرگان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران می‌باشد که در حدود 30 نفر برآورد شده است. برای گردآوری اطلاعات از دو روش کتابخانه‌ای و میدانی استفاده شد. به‌منظور جمع‌آوری داده‌ها برای تجزیه‌وتحلیل از پرسش‌نامه پژوهشگر ساخت استفاده گردیده استبه‌وسیله مؤلفه‌های استخراج‌شده از این مصاحبه، پرسشنامه‌ای (برای اولویت‌بندی آسیب‌های شناسایی‌شده) تدوین گشت و مجدداً از گروه خبرگان نظرخواهی شد تا نظرات تمامی افراد در این پرسشنامه مورد نظرخواهی گروه قرار گیرد و با استفاده از نتایج به‌دست‌آمده و نرم‌افزار SPSS 24 و روش فریدمن به اولویت‌بندی آسیب‌های مطرح‌شده برای موانع و مشکلات اقتصادی مقاومتی رسیدیم که به ترتیب در معیارهای اصلی، عوامل قانونی، مالی، مدیریتی، ساختاری، انسانی و راهبردی در اولویت اول تا ششم قرار گرفتند در زیرمعیارها نیز، قانون روی قانون آمدن، موانع داخلی و بین‌المللی، و وابستگی اقتصاد به نفت، عدم پایبندی به تعهدات، نوسانات بالای اقتصاد، بی‌اعتقادی مدیران و عدم شفافیت نظارت در اولویت اول تا هفتم قرار گرفتند. و در انتها نیز پیشنهاد‌هایی برای رفع مسائل و موانع پیشروی اقتصاد مقاومتی با توجه به اولویت‌هایی که از آمار استنباطی حاصل شد، ارائه گردید.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی, اولویت‌بندی, موانع پیش, شرکت پالایش و پخش, فرآورده‌های نفتی ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.