بررسی نظریه طراحی مکانیسم(سازو کار) و نقش آن درگسترش مدیریت و اقتصاد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مهندسی صنایع ،اقتصاد و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IEEM03_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهناز شجاع فر

دکتری اقتصادورئیس وکارشناس ارشد آمارو اطلاعات سازمان تامین اجتماعی

چکیده

تخصیص منابع یکی از اساسی ترین موضوعاتی است که علم اقتصاد از ابتدا درصدد توضیح آن بوده است.در اقتصاد خرد بر پایه تئوریهای رفاه خصوصا قضیه اول رفاه، تخصیص بوجودآمده بوسیله بازار رقابتی، بر پایه معیار پارتو بهینه می باشد. این قضیه بر فروضی استوار است که اطلاعات کامل یکی از این فروض می باشد. در صورت فقدان اطلاعات کامل، دیگر نیازی به برقراری قضیه اول رفاه وجود ندارد.بنابراین در صورت فقدان اطﻻعات کامل برای آن که به تخصیص پارتو دست یابیم، نیاز به طراحی قواعدی داریم که با بکارگیری این قواعد تعامل عاملهای اقتصادی تخصیص بهینه را رقم بزنیم .بطور کلی این قواعد تحت نام تئوری طراحی مکانیسم شناخته می شوند.از آنجا که توسعه یافتگی مهمترین هدف کشورها، خصوصا کشورهای در حال توسعه می باشد بنابراین یافتن راهی که بتواند آنها را به این هدف مهم برساند بسیار لازم و ضروری است.یکی از این راهکارها استفاده از تئوری طراحی مکانیزم است که یکی از حلقه های مفقوده درعدم توسعه نیافتگی بسیاری از کشورها می باشد. در حقیقت طراحی مکانیسم می تواند بطور سیستماتیک مسیر توسعه را فراهم کند، از اینرو در دو دهه گذشته تئوری طراحی مکانیسم با سرعت زیادی در زمینه اقتصاد خرد رشد کرده است و این تئوری توانسته چهارچوب مطالعات جدیدی را نیز برای مدیریت به ارمغان آورد. این تئوری تلاش می کند مکانیسم اقتصادی را پیدا کند که بتواند به اهداف اجتماعی اعلام شده برسد. به طور خاص ، این تئوری می تواند به حل مسئله فوق کمک کند.در واقع این رویکرد، پایه تئوریکی را برای طراحی مکانیسم مدیریت آینده ایجاد کرده است.بررسی ها نشان داده تئوری طراحی مکانیسم به جای تئوری عملکرد مدیریت می تواند فعالیت های مدیریت را بهتر نشان دهد. این مقاله سعی نموده به بررسی تئوری طراحی مکانیسم در اقتصاد و علوم مدیریت پرداخته و نظریه های مختلفی را در این راستا مورد بررسی قرار دهد تا بتواند زمینه را برای تحقیقات آینده فراهم نماید.

کلیدواژه ها

نظریه طراحی مکانیسم ،توسعه اقتصادی ،مکانیسم عملکرد مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.