مروری بر اثار اکریل امید در مواد غذایی و امنیت غذایی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS01_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا افشاری پور

گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان

محمدمهدی متقی

مهران مرادعلیزاده

چکیده

در سال 2002 سازمان ملی غذای کشور سوئد گزارشی مبنی بر تشکیل اکریل امید در تعدادی از فراورده های پخت و مواد غذایی سرخ شده منتشر کرد این گزارش از اهمیت زیادی برخوردار بود زیرا که اکریل امید به عنوان یک ماده سرطان زای احتمالی در انسان طبقه بندی شده است گسترده ترین مکانیسم اصلی تشکیل اکریل امید در مواد غذایی واکنش متقابل بین اسید امینه اسپاراژین و قندهای احیا کننده معمولا گلوکز و فروکتوز در درجه حرارتهای بالا است تشکیل مقدار قابل توجهی اکریل امید بیش از 1000ppm در مواد غذایی حاوی اسپاراژین و گلوکز گزارش شده است. اکریل امید ترکیب شیمیایی با فرمول C3H5NO و انم ایوپاک 2- پروپن امید به صورت جامد کریستالی بی بو ، بی رنگ با وزن مولکولی 71/08g/mol ، دانسیته 1/122g/ml ، نقطه ذوب 84/5 درجه و نقطه جوش 125 تا 136 درجه که محلول در آب اتانل، اتر و کلروفرم می باشد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.