شناسایی بتالاکتاماز نوع AmpC در جدایه های بالینی اشریشیاکلی در شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 7، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-7-25_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه دخت شمس طلب

Department of Microbiology, Islamic Azad University, Boroujerd Branch, Boroujerd, Iran

محمدرضا مهرابی

Department of Laboratory Sciences, Islamic Azad University, Boroujerd Branch, Boroujerd, Iran

محسن میرزایی

Department of Laboratory Sciences, Islamic Azad University, Boroujerd Branch, Boroujerd, Iran

چکیده

سابقه و هدف: بتالاکتامازهای نوع AmpC، آنتی بیوتیک هایی مانند پنی سیلین ها، سفالوسپورین ها و سفامایسین ها را هیدرولیز می کنند و به مهارکننده هایی مثل کلاوولانیک اسید، سولباکتام و تازوباکتام مقاومت نشان می دهند. در این مطالعه به بررسی شیوع آنزیم AmpC  بتالاکتاماز تولید شده توسط جدایه های باکتری اشریشیاکلی از بیمارستان های کرمانشاه پرداخته شد. مواد و روش ها: تعداد 100 ایزوله بالینی اشریشیاکلی از بیمارستانهای شهر کرمانشاه جمع آوری شد و پس از تعیین هویت، از نظر تولید بتالاکتاماز نوع AmpC  با استفاده از روش انتشار از دیسک مورد بررسی قرار گرفتند. جدایه هایی که از نظر فنوتیپی به صورت بلقوه واجد این بتالاکتاماز بودند به روش Multiplex PCR  مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین مقاومت آنها به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، آمیکاسین، مروپنم و آزترونام به روش میکرو دایلوشن برای تعیین MIC  (Minimal inhibitor concentration) سنجیده شد. یافته ها: در این مطالعه 44% از جدایه های بالینی از نظر  فنوتیپی مولد بتالاکتاماز نوع AmpC  بودند. پس از بررسی بیشتر این 44 ایزوله با روش Multiplex PCR مشخص گردید 1/44% از آنها دارای ژن AmpC بتالاکتاماز بودند. نتیجه گیری: شیوع AmpC  بتالاکتامازها به دلیل بی تاثیر نمودن تجویز سفالوسپورین های نسل سوم به یک چالش مهم در درمان بیماران تبدیل شده است. انجام آزمایشات فنوتیپی و روش های مولکولی تشخیص بتالاکتاماز ها مانند PCR می تواند بسیار مفید فایده باشد. این مطالعه حاکی از شیوع بالای AmpC  بتالاکتاماز در شهر کرمانشاه است که دلیل احتمالی آن مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها و یا عدم انجام آنتی بیوگرام قبل از آغاز درمان است. عدم آگاهی از روش های تاییدی تولیدESBL  و مولکولی می تواند به گسترش مقاومت ناشی از AmpC  بتالاکتاماز دامن بزند.

کلیدواژه ها

AmpC beta -lactamase, Antibiogram, Escherichia coli, AmpC بتالاکتاماز, آنتی بیوگرام, اشریشیاکلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.