بررسی بیان ژن (CD95L) CD95 Ligandدر بیماران ایرانی مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) در مقایسه با گروه شاهد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 7، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-7-25_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه فراز

Department of Biology, Faculty of Sciences, Islamic Azad University, Boroujerd Branch, Boroujerd, Iran

آرزو صیاد

Department of Medical Genetics, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

رضا یاری

Department of Biology, Faculty of Sciences, Islamic Azad University, Boroujerd Branch, Boroujerd, Iran

چکیده

سابقه و هدف: بیماری مولتیپل اسکلروزیس از رایج ترین بیماری ‌های التهابی سیستم اعصاب مرکزی است. در افراد بیمار، اختلال در مسیر آپوپتوز وجود دارد که این باعث می ‌شود سلول‌ های T بیش فعال، آپوپتوز نشده و وارد جریان خون شوند. در میان ژن ‌های مرتبط با بیماری مذکور، ژنی به نام CD95L وجود دارد که در مسیر آپوپتوز نقش ایفا می‌کند. مواد و روش ها: در این مطالعه از 30 نفر بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و 30 فرد سالم که از لحاظ جنسیت و سن به طور کامل همسان سازی شده اند، انتخاب شده است. ابتدا از افراد با رضایت کامل خون گرفته شد. سپس RNA کل استخراج و cDNA سنتز شد. با استفاده از روش Real-Time PCR و ژن مرجع HPRT1، بیان ژن CD95L سنجیده و نتایج حاصل به کمک نرم افزار های Linreg و Rest آنالیز شد. یافته ها: بیان ژن CD95L در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس در مقایسه با افراد سالم کاهش معنی داری نشان نداد (197/0P Value: ). هم چنین در بین دو جنس زن و مرد هم کاهش معنی داری مشاهده نشد) ( 142/0P Value(M):  )، P)   156/0  Value(F):). بحث: مطالعه بیان این ژن در بیماران ایرانی می‌ تواند حایز اهمیت باشد چرا که نشان می ‌دهد ، ژنتیک نقش مهمی در ایجاد و پیشرفت بیماری MS بازی می ‌کند. نتیجه گیری: از لحاظ آماری در این مطالعه، بیان ژن CD95L در بیماران مولتیپل اسکلروزیس نسبت به افراد سالم  تفاوت معنی داری نشان نداد.

کلیدواژه ها

Multiple Sclerosis, gene expression, CD95L, مالتیپل اسکلروزیس, بیان ژن, CD95L

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.