وقوع گونه‌های جدید باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک و فلز مس در پساب مسگری در شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 8، شماره: 29
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-8-29_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 280
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا امیرپور

Department of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan , Iran

منیر دودی

Department of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan , Iran

غلامرضا امیری

Department of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan , Iran

چکیده

سابقه و هدف: تشخیص سویه­های مقاوم به فلز سمی گامی مؤثر در فرآیند پاک­سازی زیستی است. این مطالعه با هدف جداسازی باکتری­های مقاوم به فلز مس و تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد آن­ها (MIC) و سپس بررسی مقاومت به تعدادی از آنتی­بیوتیک­ها در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. مواد و روش­ها: در این مطالعه ابتدا حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) باکتری­ها در برابر مس تعیین شد و سپس شناسایی نهایی با استفاده از تکنیک کلنی- PCR  انجام شد و مقاومت باکتری­های مقاوم به مس در برابر چندین آنتی‌بیوتیک رایج  ارزیابی شد. یافته­ها: در بین باکتری‌های مقاوم جداسازی شده بیش­ترین میزان MIC (mM ۲) نسبت به مس از پساب مسگری تعیین شد. مقاوم‌ترین باکتری­ها‌ شامل جدایه­های مختلف استنوتروفوموناس مالتوفیلیا بودند که نسبت به اکثر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم بودند. بحث: این مطالعه نشان داد که پساب مسگری دارای سویه­های متنوعی می­باشد که قدرت جذب فلز سمی را دارند و نسبت به آنتی­بیوتیک­ها مقاوم هستند. نتیجه­ گیری: با توجه به مقاوم بودن تعداد زیادی از باکتری‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها و فلز مس، متأسفانه نمی‌توان در آینده از این باکتری‌ها به­منظور جذب زیستی فلز مس از محیط استفاده نمود مگر این که ژن مربوط به مقاومت آنتی­بیوتیک در آن­ها حذف شود.  

کلیدواژه ها

Resistant bacteria, Copper, Antibiotics, Colony PCR, MIC, باکتری‌های مقاوم, مس, آنتی‌بیوتیک, کلنی- PCR, MIC

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.