تولید اگزوپلی‌ساکارید توسط Bacillus pasteuri و بررسی خواص ضد‌باکتریایی و ضداکسیدانی آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 8، شماره: 31
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-8-31_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لایق کریمی

Faculty of science, Razi University, Kermanshah, Iran

مجتبی تاران

Faculty of science, Razi University, Kermanshah, Iran

مهدی ذبیحی

Faculty of science, Razi University, Kermanshah, Iran

چکیده

سابقه و هدف:  اگزوپلی­ ساکاریدها بیوپلی­­ مرهایی هستند که توسط میکروارگانیسم ­ها به محیط اطراف ترشح می­ شوند. هدف از این تحقیق تعیین شرایط برای تولید حداکثری اگزوپلی ساکارید توسط باکتری Bacillus pasteuri و بررسی خواص ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی آن بود. مواد و روش­ ها: در این مطالعه بر اساس روش تاگوچی و توسط نرم افزار Qulitek-4 برای تولید اگزوپلی­ ساکارید آزمایش طراحی شد. سپس از اگزوپلی ساکارید تولید شده غلظت­ های مختلفی تهیه و به منظور بررسی خواص ضد باکتریایی به اثر آن برروی باکتری­ های استافیلوکوکوس ارئوس و اشریشیاکلی پرداخته شد. به منظور بررسی فعالیت ضد اکسیدانی 4 غلظت از اگزوپلی­ ساکارید تهیه و توسط سه روش مهار فعالیت رادیکالی  DPPH، رادیکالی سوپراکسیدانی و رادیکال هیدروکسیل اندازه گیری شد. یافته­ ها: بهترین شرایط برای بیش ترین میزان تولید اگزوپلی ­ساکارید پس از گذشتن 48 ساعت از کشت باکتری با میزان غلظت نمک 05/0 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر و ساکارز 1 میلی­ گرم بر میلی­ لیتر بود. نتایج حاصل از فعالیت ضد باکتریایی نشان داد که بیش ترین هاله عدم رشد مربوط به غلظت µg/ml400 بود. نتایج فعالیت ضد اکسیدانی در هر سه روش بکار گرفته شده در این مطالعه نشان داد که در غلظت g/mlµ 1000 از اگزوپلی­ ساکارید بیش ترین فعالیت مهار وجود دارد. نتیجه گیری: با تعیین چند عامل کلیدی می­توان بیش ترین میزان اگزوپلی ­ساکارید توسط باکتری باسیلوس پاستوری را تولید و به منظور فعالیت ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی از آن استفاده نمود.

کلیدواژه ها

Exopolisaccharide, Bacillus Pasteuri, Antibacterial, Antioxidant, اگزوپلی‌ساکارید, Bacillus pasteuri, ضد‌باکتریایی, ضداکسیدانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.