ایمنی زایی واکسن ژنتیکی DNA و کاهش بار ویروسی در قزل آلا پس از عفونت تجربی با ویروس نکروز عفونی پانکراس (IPNV)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی، دوره: 9، شماره: 36
  • کد COI اختصاصی: JR_NCMBJ-9-36_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهراب احمدیوند

Department of Aquatic Animal Health, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran

مهدی سلطانی

Department of Aquatic Animal Health, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran

مهدی بهدانی

Biotechnology Research Center, Venom & Biotherapeutics Molecules Laboratory, Pasteur Institute of Iran, Tehran, Iran

رضا حسنزاده

Central Veterinary Laboratory, Iran Veterinary Organization, Tehran, Iran

چکیده

سابقه و هدف: ویروس نکروز عفونی پانکراس  (IPNV)عامل بیماری واگیردار IPN است که باعث تلفات شدید در گونه‌های مختلف آبزیان می‌گردد. این مطالعه با هدف ساخت و ارزیابی واکسن DNA علیه بیماری IPN در قزل آلا انجام گردیده است. مواد و روش ها : در مطالعه حاضر واکسن DNA با استفاده از کد کردن آنتی ژن (VP2) سویه بومی ویروس IPNV در وکتور یوکاریوتیpcDNA 3.1 حاوی پروموتور سیتومگالوویروس(CMV) ایجاد و توسط باکتری  E. coliکلون گردید. تایید حضور آنتی ژن  VP2در وکتور و صحت واکنش لیگاسیون با استفاده از هضم آنزیمی توسط آنزیم های Hind III  و XhoI صورت گرفت. کارایی واکسن  DNAدر بچه ماهیان قزل آلا با استفاده از تزریق عضلانی دوز های 2، 5 و10 میکروگرم پلاسمید حاوی توالی آنتی ژن ارزیابی گردید. بیان آنتی ژن در بافت طحال ماهیان واکسینه شده و هم چنین قابلیت ایمنی زایی و کاهش بار ویروسی در ماهیان بازمانده از عفونت تجربی با استفاده از بیان ژن  IPNV-VP4 بررسی گردید. یافته ها: حضور آنتی ژن تجویز شده 30 روز بعد از واکسیناسیون در بافت طحال ماهیان با استفاده واکنش RT-PCR تایید گردید. هم چنین بیان نسبی ژن IPNV-VP4 (مارکر بار ویروسی) در بافت‌ طحال و کلیه ماهیان واکسینه شده بازمانده در 45 روز بعد از عفونت تجربی به طور معنی داری پایین­تر از گروه های کنترل بود. نتیجه گیری: این پژوهش نشان می­دهد که واکسنDNA ­ ساخته شده می­تواند باعث ایمنی­ زایی قزل­آلا علیه ویروس­IPNV و کاهش بار ویروسی در ماهیان بازمانده از بیماری و متعاقبا مانع از ایجاد حاملین بدون علائم بالینی و انتشار ویروس گردد.  

کلیدواژه ها

Molecular diagnosis, Helicobacter pylori, Infertile men, PCR, آنتی ژن VP2, ویروس IPNV, واکسن DNA, قزل آلا, VP

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.