چگونگی مکانیسم اثر پروبیوتیک ها و پربیوتیک ها غذاهای عملگرا د ربیماریهای مختلف
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FSS01_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2237
نویسندگان
کارشناس علوم وصنایع غذایی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
چکیده
بنابرتعریف سازمان جهان بهداشت پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در صورت تجویز و استفاده در مقادیر کافی و مشخص اثار مطلوبی در بدن میزبان به دنبال خواهندداشت البته کارهای تحقیقاتی نشان داده اند که در برخی موارد میکروارگانیسم های مرده و حتی DNA استخراج شده از باکتریها نیز می توانند اثار پروبیوتیکی اعمال کنند. پروبیوتیکها باکتریهای غیربیماریز ا از خانواده لاکتوباسیل و بیفیدوباکتریوم هستند کهدر غذاهای تخمیر شده از جمله ماست وجود دارند ومی توانند در روده ساکن شده و اثار مفیدی از خود برسلامت انسان به جا بگذارند. میکروفلور روده ویتامین ها را قابل استفاده و فیبرهای کربوهیدراتی غیرقابل هضم را تخمیر کرده و از رشد باکتری های بیماری زا ممانعت کنند پروبیوتیک ها به واسطه تولیدمواد پیشگیری کننده از جمله باکتریوسین اسید لاکتیک و ... همچنین با ممانعت از اتصال و رشد و کلونیزه شدن موضعی اجرام بیماری زا در مخاط روده و نیز با مجادله و غلبه بر تصاحب غذا از رخداد بسیاری از عفونت ها پیشگیری می کنند.کلیدواژه ها
پروبیوتیک، پربیوتیک، بیفیدوباکتریوم، لاکتوباسیلوسمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.