تنظیم تپ چنجر ترانسفورماتور و مکان یابی بهینه SVC با ظرفیت یابی در شبکه های توزیع جهت کاهش تلفات،کاهش هزینه و حفظ پروفیل ولتاژ

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مکانیک،مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CMECE03_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر رنجبر

کارشناس مسئول ساختمان و تاسیسات کارخانجات تعمیر لکوموتیو بافق -اداره کل نیروی کشش راه آهن جمهوری اسلامی ایران

چکیده

با گسترش روزافزون مصرف انرژی در جهان، توسعه شبکه های قدرت امری ضروریست. اما ایجاد خطوط انتقال جدید، مستلزم صرف زمان وهزینه های گزاف بوده ولذا درصورت امکان استفاده ازهمان خطوط با ظرفیت انتقال بالاتر بسیار مقرون به صرفه می باشد. امروزه سیستم شبکه های قدرت با مشکلاتی از قبیل ناپایداری ولتاژ با ریسک بالا و تلفات توان مواجه است. این پدیده ناشی ازعدم کنترل توان راکتیو در شرایط بهره برداری سنگین به سبب افزایش تقاضای بار و توسعه سیستم های قدرت در دنیا است. به طور کلی مشکل کنترل توان راکتیو از دو منظر قابل بررسی است: جبران بار و پشتیبانی از ولتاژ. جبران توان راکتیو در سیستم توزیع باعث کاهش انتقال جریان راکتیو از نیروگاه ها به سیستم توزیع می گردد که در پی آن تلفات سیستم قدرت کاهش می یابد. ادوات FACTS با کنترل اکتیو ولتاژ و توان راکتیو در شبکه می تواندموجب بهبود پروفیل ولتاژ و کاهش تلفات گردند .همچنین تنظیم کننده ولتاژ نوع پله ای که شامل یک اتوترانس و یکدستگاه تغییر تپ زیر بار می باشد و در یک واحد کامل ساخته و می شوند می توانند با کنترل پسیو ولتاژ ثانویه خود پروفیل ولتاژ شبکه را بهبود بخشیده و موجب کاهش تلفات و افزایش قابلیت باگذاری خط گردند .در این تحقیق قصد داریم به طور همزمان به بهینه سازی تنظیم تپ ترانسفورماتورهای تنظیم ولتاژ و جایابی و تعیین ظرفیت بهینه SVC در شبکه توزیع بپردازیم. هدف از این تحقیق کاهش تلفات توان و بهبود پروفیل ولتاژ در شبکه توزیع می باشد .در این تحقیق از روش بهینه سازی مبتنی بر آموزش و یادگیری TLBO استفاده خواهد شد.

کلیدواژه ها

جایابی و تعیین ظرفیت بهینه SVC، بهینه سازی تنظیم تپ ترانسفورماتورهای تنظیم ولتاژ ، از روش بهینه سازی مبتنی بر آموزش و یادگیری TLBO

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.