ایمنی در ابزی پروری با کاربرد اوزون

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1846
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسمن فهیم دژبان

اعضا هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه مازندران

مریم شاپوری

اعضا هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه مازندران

عابد اوانی

کارشناس ارشد تکثیر و پرورش ابزیان

چکیده

اوزون به طور طبیعی در اتمسفر تولیدمی شود این ماده از اثر تابش نور ماوراز بنفش uv یا بار الکتریکی فشار قوی بر اکسیژن o2 بوجود می اید این ماده قادر است میکروارگانیسم های بیماری زا نظیر اسپور باکتری ها کیست ها و ویروس ها را بدون نیاز به زمان طولانی از طریق اکسایش و نابودی دیواره سلولی آنها نابود کند به عبارتی اوزون قوی ترین ماده اکسید کننده برای نابودی میکروب ها است که برخلاف سایر گندزداها پسماندی نداشته و بواسطه ترکیب با مواد الی و یا تجزیه طبیعی به اکسیژن تبدیل می شود. اوزون نخستین بار در دهه 1920 برای کم کردن بار میکروبی محصولات شیلاتی و بهبود وضعیت ایمنی این فراورده ها استفاده شد. در دهه های اخیر پیشرفتهای انجام شده در الکترونیک و فناوری تولید اوزون باعث ابداع نسل جدید دستگاههای فشرده و کم حج تولید اوزون و استفاده بیشتر از این ماده در صنعت شیلات شده است.

کلیدواژه ها

اوزون، اکسید کننده، میکروارگانیسم ها، ابزی پروری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.