بررسی تاثیر بازارگرایی و قابلیت بازاریابی بر عملکرد شرکت با نقش میانجی ظرفیت جذب (مورد مطالعه: فروشگاه های زنجیره ای شهر شیراز)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IAMS17_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا داودی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد دشتستان، گروه مدیریت بازرگانی

محمد خسروی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران

طیبه خواجه پور

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

علی پوربهی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

چکیده

در محیط به شدت متلاطم امروزی، قابلیت های بازاریابی و بازارگرایی نقشی کلیدی در جذب دانش و نیز بهبود عملکرد شرکت بازی می کنند. از این رو هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر بازارگرایی و قابلیت بازاریابی بر عملکرد شرکت با نقش میانجی ظرفیت جذب در فروشگاه های زنجیرهای شهر شیراز است. جامعه آماری این تحقیق کارکنان فروشگاه های زنجیرهای شهر شیراز است و نمونه آماری آن از میان این کارکنان انتخاب شده است. روش نمونه گیری در این تحقیق از نوع تصادفی ساده است. در این تحقیق از فرمول تعیین حجم نمونه برای جامعه نامحدود استفاده شد. براین اساس نمونه ای شامل 391 نفر از این کارکنان انتخاب شد. داده های مورد نیاز با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته گردآوری و با استفاده از نرم افزار مدل سازی معادلات ساختاری SmartPLS نسخه 2 و با کمک تکنیک های تحلیل مسیر و آماره t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بررسی روایی و پایایی با استفاده از روایی مرکب و صوری و ضریب آلفای کرونباخ نشان داد پرسشنامه تحقیق از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است. نتایج تحقیق نشان داد که بازارگرایی و قابلیت بازاریابی بر ظرفیت جذب تاثیر معناداری دارد. ظرفیت جذب بر عملکرد شرکت تاثیر معناداری دارد. همچنین بازارگرایی و قابلیت بازاریابی بر عملکرد شرکت با نقش میانجی ظرفیت جذب تاثیر معناداری دارند. نتایج آزمون مدل نیز نشان داد که مدل تحقیق از برازش خوبی برخوردار است.

کلیدواژه ها

بازارگرایی، قابلیت بازاریابی، ظرفیت جذب، عملکرد شرکت، فروشگاه های زنجیره ای شهر شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.