معماری نقشه استراتژی صادرات سطح شرکت بر مبنای اکوسیستم صادرات

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IAMS17_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا تفقدی

دکتری سیاست گذاری بازرگانی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

محمدرحیم رمضانیان

دانشیار، گروه مدیریت، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

کیخسرو یاکیده

استادیار، گروه مدیریت، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

محسن اکبری

دانشیار، گروه مدیریت، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

با مطالعه نظریه های زیربنایی در حوزه عملکرد صادرات، به ویژه نظریه های منبع محور، نهادی و اقتضایی، نمی توان یک نظریه را یافت که به طور جامع و دقیق، به همه ابعاد عملکرد صادراتی بپردازد. هیچ کدام از این نظریه ها، روابط علی - معلولی بازیگران محیط صادراتی را مورد بررسی قرار نمی دهند. هدف این پژوهش، تمرکز بر روابط علی - معلولی میان این بازیگران است تا بتوان اکوسیستم صادرات محصولات تولیدی را به بهترین شکل مدیریت نمود و به تبع آن، عملکرد صادراتی در سطح شرکت را نیز توسعه داد. این پژوهش در دو مرحله و با بهره گیری از دو روش نظریه داده بنیان (مرحله اول) و نگاشت شناختی علی (مرحله دوم)، اجرایی شده است. در مرحله اول، بوم سازگان صادراتی در قالب دو لایه شبکه صادرات سطح حاکمیت و سطح شرکت طراحی گردید. در شبکه سطح حاکمیت، 9 مقوله و در شبکه سطح شرکت نیز 4 مقوله استخراج شدند که تعامل میان آن ها در هر لایه، سبب توسعه عملکرد صادراتی می شود. در مرحله دوم پژوهش، ارتباط میان 4 مقوله مربوط به شبکه سطح شرکت که عبارتند از هژمونی دانشی، دیپلماسی بازار، فرهنگ تولید و ساختار انسانی بنگاه، از طریق روش نگاشت شناختی علی و نرم افزار UCINET مورد بررسی قرار گرفت که منجر به شکل گیری نقشه استراتژی صادرات سطح شرکت گردید. در این نقشه استراتژی، سه مقوله هژمونی دانشی، دیپلماسی بازار و فرهنگ تولید دارای ارتباط قوی و دو سویه با یکدیگر هستند. ساختار انسانی بنگاه نیز به عنوان یک زیرساخت مستقل، هژمونی دانشی و فرهنگ تولید را متاثر می نماید.

کلیدواژه ها

اکوسیستم، صادرات، عملکرد، نقشه استراتژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.