بررسی نحوه مدیریت پسماند های معدنی در استان زنجان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: INCWR02_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد احمدی

اسماعیل افشاری

زیبا نجمی

چکیده

استان زنجان به لحاظ دارا بودن بزرگترین معدن سرب و روی کشور عمده ترین سرمایه گذاری در بخش صنایع وابسته این صنعت را به خود جذب کرده است . اکثر قریب به اتفاق کارخانجات سرب و روی کشور در شعاع 15 کیلومتری شهر زنجان واقع شده اند . سالانه بطور میانگین 800000 تن ماده معدنی ، صنایع یاد شده را تغذیه می نماید این مواد شامل مواد معدنی پر عیار ، کم عیار و مخلوط با غلظتهای متفاوت از عناصر سنگین تشکیل شده است نتیجه فعالیت های کارخانجات استحصال سرب و روی در منطقه ، تولید هزاران تن پسماند حاوی فلزات سنگین از جمله سرب ، روی ، آرسنیک ، نیکل ، کبالت و کادمیوم می باشد که به لحاظ نزدیکی محل های انباشت و نگهداری از آن دارای اهمیت ویژه و حیاتی برای استان خصوصا شهر زنجان می باشد . در این مقاله با توجه به مطالعات انجام شده در زمینه وضعیت عناصر سنگین در منطقه ، به طور خلاصه وضعیت فعلی مدیریت پسماند های معدنی در شهرستان زنجان منعکس شده و روشهای مدیریت بهینه جهت اصلاح مناطق آلوده معرفی می گردد

کلیدواژه ها

آلودگی ، صنایع معدنی ، فلزات سنگین ، مدیریت پسماند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.