تاثیر توسعه مالی و دولت الکترونیک بر مصرف برق شواهدی ازکشورهای گروه 20

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه اقتصاد کاربردی، دوره: 9، شماره: 30
  • کد COI اختصاصی: JR_JAES-9-30_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد دژپسند

دانشیار اقتصاد، دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

علیرضا خزائی

دانشجوی دکتری، دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران (نویسنده مسئول).

مجتبی اسلامیان

دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشکده اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران

مانا حجتی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد، گرایش انرژی، دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

چکیده

این مقاله به دنبال بررسی اثر افزایش توسعه مالی، گسترش دولت الکترونیک، شهرنشینی و رشد اقتصادی بر مصرف برق در کشورهای گروه 20 در دوره زمانی 1980-2018 است. بدین منظور داده‌های مربوط به اقتصاد ایران نیز در مدل منظور شده و با استفاده از روش گشتاورهای تعمیم‌یافته به‌صورت پانل، ضرایب موردنظر برآورد شده است. نتایج نشان می‌دهد که با افزایش شهرنشینی و رشد اقتصادی مصرف برق افزایش و با افزایش دولت الکترونیک و توسعه مالی مصرف برق کاهش می‌یابد. بر این اساس پیشنهاد می‌شود تا در برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور به برنامه‌های جایگزینی نظیر توجه بیشتر به توسعه دولت الکترونیک و توسعه مالی همراه با افزایش ظرفیت تولید صنعت برق توجه شود.

کلیدواژه ها

مصرف برق, توسعه مالی, شهرنشینی, روش گشتاورهای تعمیم‌یافته, دولت الکترونیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.