بررسی تطبیقی احکام فقهی سوق‌المسلمین از دیدگاه شیعه و اهل سنت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهشنامه حلال، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHALAL-2-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن پیشاهنگ

دانش پژوه دکتری تخصصی مذاهب کلامی دانشگاه ادیان و مذاهب قم، قم، ایران

محمدابراهیم پیشنمازی رستمکلایی

دکتری تخصصی شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب قم، قم، ایران

چکیده

سوق‌المسلمین، یکی از موضوعاتی است که از ابتدای ظهور اسلام مورد توجه بوده است. امروزه با توجه به معاملات کلان با کشورهای دیگر، این مسئله با مشکلاتی روبرو شده است، هر چند که تلاش‌های عملی و علمی فراوانی در این باره صورت گرفته است. در این تحقیق، از منظر فقهی به قواعد فقهی بازار مسلمانان و حکم خرید و فروش در این بازار پرداخته و دیدگاه‌ه فقهای امامیه و اهل سنت در این زمینه بیان و تجزیه و تحلیل شده است. نویسنده در ابتدا، به کلیات تحقیق و مفاهیم اصطلاحات و واژگان کلیدی، مانند قاعده، سوق، مسلمین از لحاظ لغت و اصطلاح پرداخته است. در ادامه به احکام فقهی بازار مسلمین پرداخته و برخی مسائل خاص متعلق به بازار مسلمانان را مورد تدقیق قرار داده است؛ از جمله اینکه آیا موادغذایی، به ویژه گوشت گاو، گوسفند، مرغ، ماهی و... که در این بازار به فروش می‌رسد، ذبح شرعی شده است و یا به طور کلی مواد غذایی موجود در بازار مسلمانان شرعاً پاک و حلال است یا خیر؟

کلیدواژه ها

سوق, احکام فقهی, خرید و فروش, قاعده سوق‌المسلمین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.