بهینهسازی ضرائب ماسکینگام از طریق توابع هدف تعریف شده در نرم افزارHEC-HMS در رودخانه مارون

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: INCWR02_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صدیقکیا

دانشجوی کارشناسی ارشد سازههای آبی دانشگاه تربیت مدرس

سعید میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازههای آبی دانشگاه تبریز

چکیده

از مهمترین مسائلی که هر مهندس هیدرولیک باید بداند این است که حرکت یک موج سیل(flood Waveدر داخل رودخانه و تغییراتی که در اثر این حرکت در شکل و ارتفاع سیل به وجود می آید و پیشبینی چگونگی طغیان و فروکش سیل در نقطه مشخصی از آن چگونه است. این مسئله را می توان با روش روندیابی سیل مورد تحلیل قرار داد. یکی از روش های مهم روندیابی سیل در رودخانه روش ماسکینگام است. در این تحقیق ضرایب روش ماسکینگام در رودخانه مارون دربازه بین ایستگاههای آبسنجی بهبهان و چمنظام با استفاده از نرم افزارHEC-HMSو از طریق چهار نوع تابع هدف تعریف شده در نرمافزار، بهینهسازی شده است، به گونهای که بیشترین میزان تطابق بین دادههای مشاهداتی و دادههای محاسباتی وجود داشته باشد. این چهار نوع تابع هدف عبارتند از:1. Peak-Weighted Root Mean Square Error 2. Sum of Squared Residuals 3. Sum of Absolute Residuals 4. Time-Weighted Root Mean Square Error که در نهایت با بررسی آماری دبیهای مشاهداتی و محاسباتی مشخص شد که تابع هدف سوم بهترین جواب را می دهد. لازم به ذکر است، معرفی و نحوه تجزیه و تحلیل هر یک از توابع چهارگانه بهینهسازی به طور جامع آورده شده است

کلیدواژه ها

روندیابی سیل، ضرائب ماسکینگام، نرم افزارHEC-HMSتوابع هدف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.