ارزیابی کارایی شاخص های تفاضلی نرمال شده آبNDWI)و خشکسالیNDDI) جهت پایشوضعیت آبی پوشش گیاهی(مطالعه موردی : استان کرمانشاه)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,970

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INCWR02_154

تاریخ نمایه سازی: 14 خرداد 1390

چکیده مقاله:

خشکسالی یکی از بلایای طبیعی است که در صورت بروز، خسارت و هزینه های فراوانی را به بار می آورد. به طور سنتی خشکسالی را می توان با استفاده از اطلاعات بدست آمده از ایستگاههای هواشناسی بررسی نمود، اما نتایج به دست آمده مربوط به چند نقطه بوده و پوشش مکانی پیوسته ای جهت برررسی الگوهای مکانی وضعیت آبی پوشش گیاهی و خشکسالی را به ما نمی دهد. تشخیص و پایش وضعیت آبی پوشش گیاهی و خشکسالی به صورت متناوب و در مقیاس مکانی بزرگ جهت تصمیم گیری در این مورد بسیار مهم است. امروزه فناوری سنجش از دور این توانایی را به ما می دهد تا وضعیت پوشش گیاهی را در نواحی بزرگ جغرافیایی رصد نمائیم. روشهای بسیاری نیز در دهه های گذشته در این زمینه مورد استفاده قرار گرفته که از آن جمله می توان به شاخص هایی همچون شاخص تفاضلی نرمال شده گیاهی NDVI)شاخص وضعیت پوشش گیاهیVCI)و شاخص وضعیت دمایی سطح زمینTCI)اشاره نمود. در اینمطالعه که در سطح استان کرمانشاه انجام گردیده، با استفاده تصاویر سنجندهModis فصول بهار و تابستان سال2009 میلادی) ، ابتدا شاخص های تفاضلی نرمال شده گیاهیNDVI) و اب NDWI)با استفاده از باندهای 1 ، 2 و 7 سنجنده modis محاسبه گردید.

نویسندگان

اسماعیل احمدی

کارشناس ارشد سنجش از دور وGIS

پرویز عبدی نژآد

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

فرزاد بیات موحد

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :