استراتژیهای تأمین مالی شرکتها در شرایط عادی و بحران: شواهدی از بورس اوراق بهادار تهران
محل انتشار: مدیریت دارایی و تامین مالی، دوره: 8، شماره: 2
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 401
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AMF-8-2_002
تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1399
چکیده مقاله:
هدف: در این پژوهش، راهبردهای تأمین مالی شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران در شرایط عادی و بحران اقتصادی طی سالهای 1382 تا 1395 بررسی و مقایسه شده است. روش: جامعۀ آماری را شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس تشکیل میدهد. فرضیهها ازطریق معادلۀ رگرسیون چندمتغیره و با استفاده از نرمافزار Eviews آزمون شده است. نتایج: یافتهها نشان میدهد بازده داراییها و اندازۀ شرکت تأثیر مثبت و مستقیم بر تأمین مالی ازطریق بازار سهام در هر دو دورۀ عادی و بحران دارد. رشد فروش، سودآوری و متوسط اهرم مالی تأثیر منفی و معکوسی بر تأمین مالی ازطریق بازار سهام دارد. داراییهای مشهود و ریسک بازار، تأثیری بر تأمین مالی ازطریق بازار سهام ندارد. بهعلاوه یافتهها نشان میدهد بازده داراییها و اندازۀ شرکت تأثیر منفی و معکوسی بر تأمین مالی ازطریق بازار بدهی در هر دو دورۀ عادی و بحران دارد. رشد فروش در دورۀ بحران تأثیر منفی و معکوسی بر تأمین مالی ازطریق بدهی دارد؛ اما این تأثیر در دورۀ عادی مثبت و مستقیم است. متغیرهای سودآوری و متوسط اهرم مالی نیز تأثیر مثبت و مستقیم بر تأمین مالی ازطریق بدهی دارند. داراییهای مشهود تأثیر مثبتی بر تأمین مالی ازطریق بدهی در دورۀ بحران دارد؛ ولی در دورۀ عادی این رابطه منفی است. براساس مقدار ضرایب، ریسک بازار، تأثیری بر تأمین مالی ازطریق بدهی ندارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سامان رحمانی نوروزآباد
دانشجوی دکتری، گروه مدیریت مالی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایلام، ایلام، ایران
علی اصغر انواری رستمی
استاد، گروه برنامه ریزی و مدیریت، مرکز مطالعات مدیریت و توسعه فناوری، پژوهشکده مطالعات مدیریت و توسعه فناوری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
کرم خلیلی
استادیار،گروه مدیریت، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایلام، ایلام، ایران
اسفندیار محمدی
دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :