بررسی کیفیت آب شرب سردشت، ربط و میرآباد با استفاده از دیاگرام شولر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهان، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PSJ-16-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صالح زاده

PhD Student in Environmental Pollution Islamic Azad University, Tabriz, Iran

محمدابراهیم رمضانی

Department of Natural Resources and the Environment, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

چکیده

سابقه و هدف:دستیابی به آب آشامیدنی سالم و کافی از اهداف مهم و ملی کشورهاست. اثر آلودگی منابع آب های زیرزمینی بر سلامت عمومی از مهمترین نگرانی های جامعه جهانی است. هدف از این تحقیق تعیین کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب شرب منابع سطحی شهرهای سردشت، ربط و میرآباد می­ باشد. مواد و روش‌‌ها: این مطالعه به صورت توصیفی می باشد و در سال ۱۳۹۴ انجام شده است. تعداد ۱۹۲ نمونه برای آزمایش های شیمیایی و میکروبی از منابع آب شرب تحت مطالعه برداشت شد. آنالیز نمونه­ ها با روش های دستگاهی و تیتراسیون صورت گرفت و معیار مقایسه نتایج بر اساس استاندارد ملی ایران و استاندارد سازمان بهداشت جهانی بود و نهایتاً بررسی کیفیت منابع با مقایسه دیاگرام شولر انجام شد. یافته‌ها: بررسی نتایج توصیفی نشان از استاندارد بودن اکثر پارامترها دارد، به استثناء کدورت چشمه کانیرش که بالاتر از استاندارد بهداشت جهانی و استاندارد ایران است. سختی کل منابع نیز بالاتر از استاندارد بهداشت جهانی بود و همچنین نتایج میزان فلوئور که پایین­ تر از استانداردهای جهانی و ایران می­ باشد. نتایج تحلیل آماری نشان از وجود اختلاف معنادار، بین مقادیر بدست آمده در مورد کدورت چشمه کانیرش (۰/۰۲۱=P) و کلسیم چشمه کانیرش (۰/۰۳۶=P) با استانداردهای رایج دارد. نتیجه‌گیری: نتایج نشان می ­دهد اختلاف آماری معنی داری بین مقادیر این پارامترها با مقادیر استاندارد ملی (۱۰۵۳) وجود ندارد. می­ توان نتیجه گرفت که میزان فلوراید در تمام نمونه­ ها تقریبا کمتر از مقدار استاندارد تعیین شده در کشور می­باشد. لذا برای تطابق میزان فلوراید منابع با استانداردها، فلوئورزنی منابع ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

Chemical Quality, Drinking Water, Sardasht, Underground Resources, آب شرب؛ سردشت؛ کیفیت شیمیایی؛ منابع زیرزمینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.