نقش واسطهای حمایت اجتماعی در رابطه بین سرمایه روانشناختی با تصویر بدن در دانشجویان یکی از دانشگاههای نظامی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی طب انتظامی، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TEB-9-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره بهزادی نژاد

Department of Clinical Psychology, Science & Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

مهدی زارع بهرام آبادی

Research Institute for Research & Development of Humanities, Samat Organization, Tehran, Iran

سمیه رباط میلی

Department of Clinical Psychology, Science & Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

چکیده

اهداف: در جوامع کنونی به علت تاکید بر ملاکهای ظاهر بدنی به عنوان ملاک جذابیت و پذیرش اجتماعی، نارضایتی از تصویر بدنی بهطور چشمگیری در جوانان افزایش یافته است. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش واسطهای حمایت اجتماعی در رابطه بین سرمایه روانشناختی با تصویر بدن در دانشجویان نظامی انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه توصیفی-همبستگی در سال ۹۸-۱۳۹۷ در میان تمامی دانشجویان مشغول به تحصیل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه پلیس در شهر تهران انجام شد. با روش نمونهگیری در دسترس، ۳۰۰ نمونه انتخاب و به پرسشنامههای حمایت اجتماعی، سرمایه روانشناختی و تصویر بدنی پاسخ دادند. دادههای جمعآوریشده با روشهای آمار توصیفی، ضریب همبستگی و تحلیل مسیر در قالب نرمافزار SPSS ۲۵ تحلیل شدند. یافتهها: نتایج نشان داد که در سرمایه روانشناختی مولفه خودکارآمدی، رابطه منفی و مولفههای امیدواری و خوشبینی رابطه مثبت و معناداری با ادراک حمایت اجتماعی از دوستان، خانواده و دیگران داشتند. همچنین، سرمایه روانشناختی و حمایت اجتماعی رابطه مثبت و معناداری با رضایت از تصویر بدنی در دانشجویان داشتند. نتیجهگیری: سرمایه روانشناختی در دانشجویان نقش تعیینکنندهای در تصویر بدنی دارد. همچنین، حمایت اجتماعی بالا میتواند تاثیر مثبتی بر نگرشهای افراد نسبت به خود داشته باشد.

کلیدواژه ها

حمایت اجتماعی، مدل سرمایه روانشناختی، تصویر بدن، دانشجو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.