بررسی پیش بینهای فردی و سازمانی اعتماد به سرپرست در پرستاران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهان، دوره: 17، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PSJ-17-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بابامیری

Research Center for Health Sciences and Department of Ergonomics, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

سید علی مهدیون

Department of Anesthesiology, School of Paramedicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

زیبا عبدی

MSc of Ergonomics, Department of Ergonomics, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

نسرین نوری

MSc of Ergonomics, Department of Ergonomics, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

نسیم علی پور

Department of Anesthesiology, School of Paramedicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

چکیده

سابقه و هدف: با توجه به اینکه اعتماد کارکنان به سرپرست می تواند پیامدهای سازمانی مثبتی به همراه داشته باشد؛ هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه سرمایه های روانشناختی، عدالت تعاملی ادراک شده و حمایت سرپرست با اعتماد به سرپرست بود. مواد و روش ها: روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه پرستاران بیمارستان های همدان بودند. در پژوهش حاضر، 250 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های سرمایه روانشناختی (24 سؤال)، عدالت تعاملی (8 سؤال)، حمایت سرپرست (4 سؤال) و مقیاس اعتماد به سرپرست (7 سؤال) بود. داده های حاصل از پرسشنامه های پژوهش با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزار SPSS19 مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که متغیرهای سرمایه روانشناختی و عدالت تعاملی ادراک شده با اعتماد به سرپرست دارای ارتباط مثبت و معنی دار بودند (0.010=P). اما بین حمایت سرپرست و اعتماد به سرپرست رابطه معنی دار مشاهده نشد (0.05< p).< p). نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن می باشد که ابعاد سرمایه های روانشناختی، ادراک عدالت و حمایت سرپرست می تواند زمینه ساز ایجاد اعتماد به سرپرست باشد. بنابراین توجه به متغیرهای ذکر شده جهت ایجاد اعتماد به سرپرست توصیه می شود.< /p).< /p).

کلیدواژه ها

Perceived Interactional Justice, Psychological Capital, Supervisor Support, Trust in Supervisor, اعتماد به سرپرست؛ حمایت سرپرست؛ سرمایه های روانشناختی؛ عدالت تعاملی ادراک شده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.