تسکین درد و کامپفرول: فعالیت گیرندههای وانیلوئیدی نوع 1 در موش های صحرایی نر
محل انتشار: مجله علمی پژوهان، دوره: 18، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 344
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSJ-18-2_011
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: درد حسی ناخوشایند و تجربهای احساسی همراه با آسیب بافتی واقعی یا بالقوه میباشد. کامپفرول یکی از مواد مؤثرهی گیاهی است که دارای خواص ضددردی میباشد. هدف از این مطالعه تعیین اثر تزریق داخل بطن مغزی کامپفرول و ارتباط آن با گیرندهی وانیلوئیدی نوع 1 بر روی درد در موش های صحرایی نر بود.
مواد و روشها: در این مطالعهی تجربی، تعداد 60 سر رت نر نژاد ویستار (۲۵۰-۲۰۰ گرم) به گروه های کنترل (سالین)، DMSO (حلال)، مورفین، کپسایسین، کپسازپین، کامپفرول با دوزهای 0/5، 1 و 1/5 میلی گرم بر رت، کاپسایسین+ کامپفرول با دوز 1/5 میلی گرم بر رت و کاپسازپین+ کامپفرول با دوز 1/5 میلی گرم بر رت تقسیم شدند. رتها پس از کانول گذاری در داخل بطن مغزی، ترکیبات مورد نظر را دریافت کردند و سپس توسط تستهای ارزیابی کننده درد (تست پرش دم، تست انقباضات شکمی و تست فرمالین) مورد آزمایش قرار گرفتند. دادهها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یکطرفه -ANOVA) (one wayو پس آزمون Tukey با هم مقایسه شدند و P کمتر از 0/05 اختلاف معنادار را نشان می داد.
یافتهها: نتایج نشان دادند در تست های پرش دم، انقباضات شکمی و فرمالین کامپفرول اثرات ضد دردی معناداری در مقایسه با گروه های سالین و DMSO داشت P<0.01) ). تزریق توام کپسایسین و کامپفرول با دوز 1/5 میلی گرم بر رت هم اثر ضد دردی معناداری در مقایسه با گروه کامپفرول 1/5 میلی گرم بر رت نشان داد اگرچه هم افزا نبود P<0.05) ). علاوه بر این، بکارگیری همزمان کپسازپین و کامپفرول با دوز 1/5 میلی گرم بر رت اثرات ضددردی کامپفرول را کاهش دادP<0.05) ).
نتیجهگیری: کامپفرول دارای اثرات ضد دردی حاد و التهابی بوده و حداقل بخشی از این اثرات را از طریق بر هم کنش با گیرنده های وانیلوئیدی نوع یک اعمال میکند.
کلیدواژه ها:
Kaempferol ، Vanilloid Type 1 Receptors ، Pain ، Central Nervous System ، کامپفرول ، گیرندهی وانیلوئیدی نوع یک ، درد ، سیستم عصبی مرکزی
نویسندگان
محمد زارعی
Associate Professor of Physiology, Neurophysiology Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
زهره ایزدی دستنایی
MSc of Physiology, Neurophysiology Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
سجاد جباری
PhD Student of Animal Physiology, Department of Biology, Faculty of Sciences, Islamic Azad University, Tehran North Branch, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :