شناسایی و ارزیابی فعالیت‌های بحرانی تیم‌های پاسخ اضطراری آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهری در عملیات اطفاء حریق منازل مسکونی با روش تجزیه و تحلیل الزامات وظایف و آموزش

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JOHE-7-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید کلات پور

دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان

مصطفی میرزایی علی آبادی

دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان

مصطفی پرچمی محمود

دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان

چکیده

مقدمه: با افزایش جمعیت شهرها، بروز حوادث شهری نیز گسترده­تر از گذشته در حال رخ دادن است. یکی از مهمترین این حوادث، حریق مسکونی است. عملیات پاسخ به حوادث آتش­سوزی با ریسک­های جدی و ناشناخته برای اعضای تیم پاسخ همراه است. در این مطالعه سعی شده است با استفاده از روش تجزیه و تحلیل الزامات وظایف و آموزش تیم­های پاسخ اضطراری، فعالیت­های بحرانی تیم­های پاسخ شناسایی شده و نیازمندی­های مهارتی آنها مشخص شود. روش بررسی: مطالعه حاضر بر روی ده ایستگاه آتش نشانی شهر همدان انجام شد. با مطالعه سناریوهای مختلف عملیاتی و با مشورت متخصصان، از بین سناریوهای مختلف، آتش سوزی مسکونی انتخاب گردید. این عملیات توسط تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی تحلیل شده و برای وظایف نهایی، شاخص های پتانسیل افت مهارت، اثربخشی تمرین، حساسیت وظیفه و سطح کار گروهی وظایف مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: از بین 126 وظیفه در سناریوی اطفاء حریق منازل مسکونی، 54 وظیفه بیشترین پتانسیل افت مهارت و عملکرد کلی تیم را دارا بوده و 71 مورد از وظایف بیشترین سطح پشتیبانی از عملکرد کلی تیم را شامل می شدند. ایمن سازی محیط حادثه با همکاری سایر سازمان ها دارای بیشترین سطح آسیب­پذیری شناخته شد. نتیجه­ گیری: با توجه به تنوع سناریوها و وظایف تیم­های آتش­نشانی، برخی وظایف نسبت به افت مهارت پتانسیل بالاتری دارند. از این رو، لازم است با روش­های نظامند، وظایف مستعد افت مهارت شناسایی و تحلیل شده و اقدامات لازم جهت جلوگیری از افت مهارت برای آنها تدبیر شوند.  

کلیدواژه ها

Team work, Civil incident, Emergency, TTRAM, کار تیمی, حوادث شهری, شرایط اضطراری, TTRAM

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.