سال انتشار: 1399
محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 7، شماره: 2
کد COI مقاله: JR_JOHE-7-2_008
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 21
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله شناسایی و ارزیابی خطای انسانی در راهبری جرثقیل های برجی با استفاده از روش SLIM
چکیده مقاله:
سابقه و هدف:خطای انسانی شایع ترین علل حوادث ناشی از راهبری جرثقیل ها در صنعت ساخت و ساز می باشد. خطاهای اپراتور ناشی از عوامل مختلفی در حین عملیات بلندکردن توسط جرثقیل است SLIM (Success Likelihood index Model).به عنوان روشی ساده و موثر برای شناسایی خطاهای انسانی کاربرد دارد.
مواد و روش ها:در این مطالعه از روش SLIM جهت ارزیابی و مدیریت خطاهای انسانی در عملیات جابجایی تجهیزات توسط جرثقیل های برجی استفاده شد. بعد از تشکیل تیم کارشناسان، PSFهای تاثیر گذار در فعالیتهای مدنظر در راهبری جرثقیلها شناسایی شدند. سپس میزان نرخ و وزن این عوامل تعیین شد. در انتها با محاسبه SLI کل، میزان احتمال خطای انسانی برای هرPSF محاسبه گردید.
یافته ها:ابتدا چهار PSF تاثیرگذار در راهبری جرثقیل های برجی توسط کارشناسان تعیین شد. از میان PSF های شناسایی شده آموزش بیشترین وزن را به خود اختصاص داد و بیشترین شاخص احتمال موفقیت برای فعالیت استفاده صحیح از اهرم های عملیاتی در حین جابجایی و تخلیه بار محاسبه شد. با محاسبه HEP براساس SLI های محاسبه شده، مشخص شد که فعالیت ذکر شده بیشترین HEP به میزان 3-10*3 را به خود اختصاص داده است.
نتیجه گیری:SLIM روشی مناسب جهت تعیین میزان احتمال خطای انسانی است. از آنجایی که کاهش میزان احتمال خطای انسانی میتواند به کاهش بروز حوادث منجر شود، لذا با بکارگیری اقداماتی مناسب میتوان به طور موثر جهت کاهش میزان احتمال خطای انسانی و افزایش قدرت تحمل خطا در عملیات جرثقیل های برجی قدم برداشت.
کلیدواژه ها:
Human error, Tower cranes, SLIM, خطای انسانی, جرثقیل های برجی, SLIM
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1159987/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:میرزایی علی آبادی، مصطفی و خورشیدی کیا، سمانه،1399،شناسایی و ارزیابی خطای انسانی در راهبری جرثقیل های برجی با استفاده از روش SLIM،،،،،https://civilica.com/doc/1159987
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، میرزایی علی آبادی، مصطفی؛ سمانه خورشیدی کیا)
برای بار دوم به بعد: (1399، میرزایی علی آبادی؛ خورشیدی کیا)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.