ارزیابی و مدیریت ریسک در آزمایشگاه های دانشکده بهداشت یکی از دانشگاههای علوم پزشکی با استفاده از تکنیک ACHiL

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOHE-5-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج محمدفام

Hamadan Medical Science University

فرشاد عبداللهی

Hamadan Medical Science University

صفورا کریمی

Hamadan Medical Science University

چکیده

مقدمه: با وجود تلاشهای مداوم برای کاهش ریسک در سیستم های مختلف، هنوز حوادث رخ می دهند. از نظر ایمنی آزمایشگاه ها بدلیل وجود مواد شیمیایی متنوع، تجهیزات الکتریکی، تعدد و تکرر دانشجویان و اساتید و کارکنانی که از امکانات آن استفاده می کنند و همچنین ارزش مادی بالای برخی تجهیزات، از اهمیت بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل لازم است که خطرات موجود در آنها با استفاده از روش های مناسب شناسایی، ارزیابی و کنترل گردند. روش کار: در این مطالعه برای شناسایی و ارزیابی خطرات از روش ارزیابی و طبقه بندی خطرات در آزمایشگاه ها )ACHiL( استفاده شده است. روش ACHiL بر مبنای یک ساختار است که 28 خطر در آن  دسته بندی شده و هرکدام از آنها حدود مجاز مختص به خود را داشته و در سه سطح قرار می گیرند. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که عوامل شیمایی به عنوان مهم ترین عامل مؤثر بروز خطر در آزمایشگاه های مورد مطالعه شناخته شد. همچنین عوامل محیطی به عنوان دومین عامل مؤثر در بروز حوادث شناسایی گردید. عوامل بیولوژیکی و سپس عوامل فیزیکی کمترین نقش در بروز حوادث آزمایشگاه های مورد مطالعه را دارا بودند. همچنین سطح بندی خطرات و جانمایی آن ها با توجه به شدت مربوط به هر کدام حاصل گردید. نتیجه گیری: پلتفرم ACHiL یک ابزار ساده اما بسیار کارآمد و مؤثر برای کارشناسان بهداشت حرفه ای و ایمنی است که به آنها اجازه می دهد به دیدگاهی کامل و عمیق از خطرات موجود در آزمایشگاه و همچنین نمونه کارهای خطرناک دست یابند تا اقدامات ایمنی مناسب در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

Safety, Hazard, Risk, Laboratory, ACHiL, ایمنی, خطر, ریسک, آزمایشگاه, ACHiL

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.