ارزیابی کیفی عملکرد هودهای شیمیایی آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JOHE-5-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم فیض عارفی

university of medical of sciences of hamadan

فرشید قربانی شهنا

university of medical of sciences of hamadan

اعظم کرمی مسافر

university of medical of sciences of hamadan

چکیده

مقدمه: در آزمایشگاه‌های علمی تحقیقاتی دانشگاه‌های علوم پزشکی انواع گوناگونی از مواد شیمیایی مورداستفاده قرار می‌گیرد. افراد مختلفی اعم از کارکنان آزمایشگاه، دانشجویان و اساتید با این مواد مواجهه دارند و علائم مختلف تنفسی و پوستی ممکن است در این افراد بروز کند. هدف از این مطالعه بررسی عملکرد هودهای شیمیایی آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی بود. روش بررسی: در این مطالعه 43 هود شیمیایی آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی بررسی‌شده است. مشخصات ساختاری و عملکردی هودها و میزان تطابق آن‌ها با استاندارد موردبررسی ‌قرار گرفت. میزان مکش هودها با استفاده از مرئی سازی جریان هوا و سرعت دهانه هودها با استفاده از آنمومتر حرارتی اندازه‌گیری شد نتایج با استفاده از نرم‌افزار آماری  SPSS نسخه 19 تجزیه‌وتحلیل شده است . یافته‌ها: 51/2 % هودهای مورد مطالعه به لحاظ سخت افزاری و 44/2% هود ها به لحاظ جانمایی در وضعیت نامناسب قرار داشتند. حدکثر سرعت دهانه هود 96/16  فوت بر دقیقه  بود. نتایج نشان داده 50/2 درصد هودها دارای نشتی قابل رویت بوده‌اند. میانگین سرعت دهانه هود در هیچ‌کدام از هودها در حالتی که مساحت دهانه باز هود 100% و 50% بوده مناسب نبوده و تنها در حالت 25% مناسب بودند. نتیجه‌گیری: با توجه به آنکه مشخصات سخت‌افزاری و عملکردی اکثر هودها نامناسب بودند و اثربخشی آن‌ها در کنترل آلاینده‌ها کم بود، لازم است نسبت به تغییرات و اصلاح هودها مطابق استانداردها اقدام گردد. ارزیابی سالیانه عملکرد هودها نیز باید در برنامه نگهداری هود اعمال شود.  

کلیدواژه ها

Hood, Quality Assessment, Laboratory, هود, ارزیابی کیفی, آزمایشگاه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.