جستجوی ژنومی بروسلا ملی تنسیس، سالمونلا آبورتوس اویس، کلامیدوفیلا آبورتوس و کوکسیلا بورنتی در سقط‌جنین گوسفندان با یک روش طراحی شده PCR چندگانه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVM-15-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا محزونیه

استاد گروه پاتوبیولوژی ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد ، ایران

محمود احسانی

دانشجوی دکترای باکتری شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد

عزیزالله ابراهیمی

استادیار گروه پاتوبیولوژی ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شهرکرد ، شهرکرد ، ایران

فاطمه کبیری

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

اعظم مختاری

استاد یارگروه پاتوبیولوژی ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد ، ایران

چکیده

واکنش زنجیره‎ای پلیمراز چندگانه (PCR Multiplex) یک روش پیشرفته از تکنیک‌های تشخیص مولکولی است که امکان شناسایی همزمان چند عامل بیماریزا را در یک نمونه فراهم می کند. مزایای استفاده از روش واکنش زنجیره‎ای پلیمراز چندگانه در مقایسه با نتایج تشخیص به دست آمده با روشهای متداول دیگر توسط محققان مختلف بررسی شده است. در این پژوهش از PCR چندگانه طراحی شده در آزمایشگاه به‌منظور شناسایی هم‌زمان عوامل مهم سقط‌جنین گوسفندان شامل: Brucella melitensis ، Salmonella abortusovis ، Chlamydophila abortus وCoxiella burnetii ، استفاده شد. برای این منظور تعداد 98 نمونه محتویات شیردان جنین‌های سقط شده از سه منطقه جغرافیایی ایران شامل استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری و خراسان رضوی، مورد آزمایش قرار گرفت. میزان آلودگی در نمونه‌های بررسی‌شده، 15/3 درصد  Brucella melitensis، 11/2 درصد Salmonella abortusovis، 7/1 درصد Chlamydophila abortus و صفر درصد Coxiella burnetii بود. در کل نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که  Brucella melitensis ، Salmonella abortusovisوChlamydophila abortusاز مهمترین عوامل سقط جنین نشخوارکنندگان کوچک بوده و از آزمون PCR چندگانه، به‌خوبی می‌توان برای تشخیص عوامل سقط‌جنین در گوسفند و بز استفاده کرد.  

کلیدواژه ها

PCR چندگانه, سقط, بروسلا ملی تنسیس, سالمونلا ابورتوس اویس, کلامیدوفیلا ابورتوس, کوکسیلا بورنتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.