استفاده از آزمون لکه گذاری نقطه ای با پیکره بورخولدریا مالئی برای تشخیص بیماری مشمشه در ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVM-15-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید محمد حسینی

بخش رفرانس مایکوباکتریومهای بیماریزای دام، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کرج

نادر مصوری

رئیس بخش توبرکولین و مالئین و یونین / موسسه واکسن و سرم سازی رازی

لیدا عبدالمحمدی خیاو

مسئول فرمولاسیون واکسن/موسسه واکسن و سرم سازی رازی بخش بی هوازی

چکیده

مشمشه یکی از مهم­ترین بیماری های قابل انتقال از حیوانات تک سمی بوده که عامل آن بورخولدریا مالئی است. با توجه به کانون بیماری در ایران و احتمال آلودگی انسان و خطرات ناشی از انتقال این باکتری، شناسایی سریع آن در حیوانات از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. لذا هدف از این مطالعه طراحی یک روش تشخیص سریع شامل لکه­نمایی نقطه‌ای برای تعیین حضور حضور آنتی‌بادی بود. برای این منظور ۴۰ نمونه سرم اسب از  استان‌های مختلف اخذ و به همراه نمونه آنتی­ژن پیکره باکتری بورخولدریا مالئی (کنترل مثبت) و سرم اسب­های سالم (کنترل منفی) مورد آزمون قرار گرفتند. غلظت بهینه آنتی‌ژن-آنتی‌بادی با استفاده از چکر بورد برای سرم های مثبت و منفی مشخص گردید. پس از طراحی آزمون لکه­گذاری نقطه­ای، آنتی ژن روی چاهک کاغذ نیتروسلولز قرار داده شد و تثبیت آنتی­ژن  با محلول بلاکینگ و سپس افزودن سرم اسب مشکوک به همراه کنترل مثبت و منفی انجام شد. در ادامه به آن آنتی­بادی کونژوگه اضافه و نهایتا با افزودن سوبسترا به چاهک ها نتیجه‌ی واکنش به صورت ایجاد رنگ قرائت گردید. در این بررسی از ۴۰ نمونه، شش مورد مثبت شناسایی گردید. با در نظر گرفتن مالئیناسیون به عنوان آزمون استاندارد و مقایسه آن با لکه­گذاری نقطه­ای به ترتیب حساسیت و ویژگی ۱۰۰٪ و ۹/۹۱٪  شد. نتایج نشان داد روش لکه­گذاری نقطه‌ای به‌ دلیل حساسیت بالا، سرعت، سهولت قرائت و قابلیت کاربردی صحرایی آن، در صورت تایید مراجع مسئول تشخیص در عفونت با بورخولدریا مالئی می‌تواند استفاده شود.

کلیدواژه ها

بورخولدریا مالئی, مشمشمه, لکه گذاری نقطه ای, تشخیص

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.