بررسی عوامل خطر آسیب کلیوی حاد در بیماران مبتلا به سپسیس:یک مطالعه توصیفی مقطعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله تحقیقات در ارولوژی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JRU-4-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ سبزقبایی

Department of Nephrology, School of Medicine, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

وحید محمودی

Resident of Internal Medicine, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

معصومه پولادی

Resident of Internal Medicine, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

زینب یاسین

Antimicrobial Resistance Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

پرنیان سلطانی

Medical doctor, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و هدف: با توجه به اهمیت آسیب حاد کلیه در ارتباط با بیماران مبتلا به سپسیس و تأثیر عوامل مختلف بر مرگ‌ومیر و بستری شدن در این بیماران، این مطالعه با هدف بررسی خصوصیات بالینی و عوامل خطر آسیب حاد کلیه در بیماران مبتلا به سپسیس انجام شد. علاوه بر این، ما بررسی کردیم که آیا شدت آسیب حاد کلیه بر نتایج بالینی تأثیر دارد یا خیر. مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ای توصیفی-مقطعی است که بر روی بیماران مراجعه‌کننده با تشخیص سپسیس در بیمارستان فیروزگر بین سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ انجام شده است. بیماران برای مقایسه ویژگی‌های پایه و آزمایشگاه به دو گروه با و بدون آسیب حاد کلیه تقسیم شدند. یافته‌ها: درمجموع 380 بیمار وارد مطالعه شدند. آسیب حاد کلیه در 41/1٪ از بیماران مبتلا به سپسیس رخ داده است. رگرسیون لجستیک نشان داد که خطر آسیب حاد کلیه با سن بالاتر، سابقۀ بیماری ایسکمیک قلب، فشار خون بالا و دیابت، استعمال سیگار و سوء مصرف مواد مخدر، استفاده از ACEI وARB ، وجود باکتریمی، وجود عفونت بافتی به‌عنوان علت سپسیس، آلبومین سرم پایین و مقادیر بالایAST ، تأخیر در درمان آنتی‌بیوتیک و مایعات و تجویز وازوپرسور وابسته است. میزان مرگ و میر بیمارستان و مدت زمان بستری در بیمارستان در گروه AKI  بیشتر بود. نتیجه‌گیری: نارسایی حاد کلیه به‌علت سپسیس تأثیر منفی بر نتایج بالینی دارد. به‌علاوه، شدت آسیب حاد کلیه با افزایش مرگ‌ومیر کوتاه مدت، طول مدت بستری در بیمارستان و نیاز به دیالیز همراه بود.

کلیدواژه ها

Acute kidney injury, Sepsis, Risk factors, Mortality, نارسایی حاد کلیه, سپسیس, ریسک فاکتور, مرگ‌ومیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.