لزوم توسعه ساختار زیر بنائی پژوهش های هیدرولوژی و منابع آب ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: INCWR02_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضایی

استادیار پژوهش، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و کار

چکیده

در مجامع علمی جهانی کاملاً پذیرفته شده است که لزوم پیشرفتهای اساسی در هیدرولوژی و منابع آب، توسعه نظری ه جامع نگر بین عوامل محیطی شامل جو، اکوسیستم و اثرات جوامع انسانی است. بدین خاطر لازم است که علم هیدرولوژی در سه بخش جمع آوری داده، توسعه تئوری ها و نهایت خلق مدل هایی برای پیش بینی به موفقیت نائل شود. اکنون بعضی ناشناخته های هیدرولوژیکی مانند: الف- تشخیص ساختار شبکه زیربنائی جمع آوری داده در مقیاس های زمانی و مکانی مناسب، ب- نحوه مدل نمودن رواناب، نفوذ پذیری و تبخیر و تعرق واقعی از روی دامنه ها تا محدوده حوزه های آبخیز، تغذیه آبخوان و انتقال املاح، ج- چگونگی تغییر اقلیم و اثرات آن بر پوشش گیاهی، نحوه کاربری اراضی، چرخه هیدرولوژیکی و اجزاء آن و نحوه مدیریت منابع آب، وجود دارد. ناکارآیی های موجود در ایران از جمله عدم استفاده از فناوری روز، نبود شبکه داده برداری مناسب، ناهماهنگی های علمی و عملی بین دستگاه های اجرایی ذیربط می باشد. لذا برای پیشرفت در هیدرولوژی و توسعه منابع آب لازم است زیربنا های تحقیقاتی، ایجاد تشکیلات سازمانی و توسعه همکاری بین نهادهای علمی داخلی با خود و با خارج از کشور توسعه یابد.

کلیدواژه ها

آینده، ایران، نهادهای علمی، زیربنا های هیدرولوژیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.