سال انتشار: 1399
محل انتشار: فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری، دوره: 8، شماره: 30
کد COI مقاله: JR_IUEAM-8-30_005
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 20
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 20 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تبیین استراتژیهای اجتماعی- اقتصادی تجدیدحیات شهری در بافتهای تاریخی (مورد مطالعه: شهر سمنان)
چکیده مقاله:
هسته تاریخی، بخشی از تمامیت شهر است که در روند توسعه شهرنشینی متناسب با نیازهای روز رشد نکرده و فرسوده شدهاند. به منظور حل مشکلات ناشی از پدیده فرسودگی شهری، رهیافتهای متعددی ارائه شده است که هیچکدام به طور پایدار نتوانستند این پدیده را رفع یا کنترل کنند. در این میان رهیافت تجدید حیات شهری به عنوان راهکاری متفاوت با نگرشی همهجانبه و رویکردی منسجم و یکپارچه به منظور بازگرداندن روند رشد اقتصادی گذشته با در نظر گرفتن بعد پایداری، مورد توجه قرار گرفته است. از این رو هدف پژوهش حاضر، تبیین استراتژیهای اجتماعی- اقتصادی تجدید حیات شهری در بافتهای تاریخی شهر سمنان میباشد. روش تحقیق به صورت توصیفی- تحلیلی میباشد و برای جمعآوری دادهها نیز از روش کتابخانهای و پیمایشی استفاده شده است. نتایج مدل SWOT نشان داد که نمره نهایی نقاط قوت و ضعف، برابر با ۸۱/۲ شده است که این مقداری بزرگتر از میانگین مورد نظر (۵/۲) میباشد. نتیجه آنکه بافت تاریخی سمنان از نظر عوامل داخلی دارای قوت میباشد؛ لذا میتوان از توان بالقوه و بالفعل موجود در راستای تعدیل نقاط تهدید و ضعف در راستای تجدید حیات استفاده کرد. همچنین نتایج نشان دادند که مجموع نمره نهایی فرصتها و تهدیدها، برابر با ۹۷/۲ شده است که این میزان مانند نمره نهایی قوتها و ضعفها مقداری بزرگتر از میانگین مورد نظر (۵/۲) است. نتیجه آنکه فرصتها در بافت تاریخی، بیشتر از تهدیدات میباشد و بنابراین برای تجدید حیات بافت تاریخی میتوان از فرصتها یا موقعیتها، بهرهبرداری و از عواملی که موجب تهدید میشود دوری کرد. تجزیه و تحلیل عوامل درونی و عوامل بیرونی نشان داد که راهبرد تهاجمی (حداکثر- حداکثر) به عنوان مهمترین راهبرد در سیاست تجدید حیات شهری در بافت تاریخی سمنان، اتخاذ شده است.
کلیدواژه ها:
Urban Regeneration, Worn-out Texture, Historical Texture, Strategy, Semnan City, تجدید حیات شهری, بافت فرسوده, بافت تاریخی, مدل SWOT, شهر سمنان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1159795/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:والا، امیر بهنام و ارغان، عباس و کرکهآبادی، زینب،1399،تبیین استراتژیهای اجتماعی- اقتصادی تجدیدحیات شهری در بافتهای تاریخی (مورد مطالعه: شهر سمنان)،،،،،https://civilica.com/doc/1159795
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، والا، امیر بهنام؛ عباس ارغان و زینب کرکهآبادی)
برای بار دوم به بعد: (1399، والا؛ ارغان و کرکهآبادی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.