شناسایی و سطح‌بندی علل تأخیر پروژ‌ه‌های عمرانی (مورد مطالعه: شهر سیرجان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری، دوره: 7، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_IUEAM-7-27_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 311
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس شول

Department of Industrial Management, Faculty of Administrative Sciences and Economics, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran

ایمان حکیمی

Department of Business Management and Information Technology Management, Payam Noor University, Tehran, Iran

چکیده

چکیده: موفقیت در اجرای پروژه‌های عمرانی، یکی از عوامل کلیدی توسعه اقتصادی هر کشوری محسوب می‌شود. پروژه‌های عمرانی، همواره به دلیل اتلاف زمان و بودجه، بسیار مورد انتقاد قرار می‌گیرند؛ بنابراین، تجزیه و تحلیل عوامل تأخیر به‌منظور حذف آن‌ها است. تحقیقات بسیاری به‌منظور شناسایی دلایل و عوامل به‌وجود آوردن تأخیر در کشورهای مختلفی انجام شده است. در این مقاله، تحقیقات مختلفی که در حوزه عوامل مؤثر بر بروز تأخیر در پروژه‌های عمرانی صورت گرفته بودند، مورد بررسی و مداقه قرار گرفتند و در نهایت، ۲۴ عامل تأثیرگذار بر تأخیر در پروژه‌های عمرانی در شهر سیرجان، شناسایی و استخراج شد. داده‌ها از خبرگان شرکت‌های پیمانکاری، کارفرمایان، رؤسای کارگاه‌ها و ناظرین شرکت‌های عمرانی شهر سیرجان، جمع‌آوری شدند. به‌منظور تحلیل داده‌ها و اولویت‌بندی عوامل مؤثر بر تأخیر در پروژه‌های عمرانی، از تکنیک‌های ISM و BWM استفاده شد. نتایج نشان دادند که فقدان دانش و تجربه کافی، نبود تجهیزات مدرن، مشکلات مالی، مصائب و مشکلات فراهم کردن مصالح ساختمانی، تعارض میان پیمانکار، مشاور و مالک و برنامه‌ریزی نامناسب، از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر تأخیر در پروژه‌های عمرانی، محسوب می‌شوند. 

کلیدواژه ها

Project Management, Construction Projects, Delay, ISM, BWM, City of Sirjan, مدیریت پروژه, پروژه‌های عمرانی, تأخیر, روش مدل‌سازی ساختاری تفسیری (ISM), روش بهترین- بدترین (BWM), شهر سیرجان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.