تاثیر کودهای زیستی و آلی بر عملکرد زعفران (Corcus sativus L.) در ارومیه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF07_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا پاشاخانی

دانشجوی ارشد علوم و تکنولوژی بذردانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

سیدمحمدرضا احتشامی

استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی خصوصیات کمی زعفران ( (Corcus sativus L. تحت تآثیر تلقیح بنه زعفران با ریزجانداران حل کننده فسفر در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در نیمه دوم شهریور ماه 1397 در مزرعه پژوهشی دانشگاه ارومیه انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل (1 شاهد بدون مصرف کود فسفره و بدون تلقیح بنه، (2 مصرف 100 درصد کود فسفر توصیه شده براساس آزمون خاک و بدون تلقیح، (3 تلقیح بنه با باکتری سودوموناس، (4 تلقیح بنه با قارچ میکوریزا، (5 استفاده ازورمی کمپوست، (6 استفاده از سودوموناس + قارچ میکوریزا، (7استفاده از سودوموناس + ورمی کمپوست، (8 استفاده از قارچ مایکوریزا+ ورمی کمپوست، (9 استفاده از سودوموناس + قارچ میکوریزا + ورمی کمپوست بودند. صفات مورد بررسی شامل وزن تر و خشک کلاله، وزن تر و خشک خامه، وزن تر و خشک گلبرگ، وزن تر و خشک برگ، وزن تر و خشک ریشه بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تیمارهای باکتریایی و قارچی و همچنین ورمیکمپوست در بسیاری از صفات مورد بررسی مانند وزن تر و خشک کلاله، خامه،گلبرگ، برگ و ریشه تاثیر معنی دارp< 0.01 نسبت به شاهد داشتند. به طور کلی با توجه به نتایج بدست آمده میتوان گفت که باکاربرد کودهای زیستی و آلی میتوان مصرف کودهای شیمیایی را کاهش داد که منجر به کاهش آلودگیهای زیست محیطی شده و به تولید محصول سالم کمک خواهد نمود.

کلیدواژه ها

زعفران، سودوموناس، کلاله، میکوریزا، ورمی کمپوست.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.